Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy P2563 oraz P001E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!

Mam problem z błędami w samochodzie i chciałem się was poinformować od czego według Was najlepiej zacząć.

Problem polega na tym że od czasu do czasu zaczyna mi migać kontrolka pomarańczowa od świec żarowych podczas jazdy i na postoju, od czasu do czasu ale nie zawsze wyskakuje mi błąd silnika. Po podłaczenie i sczytaniu pojawiają się następujące błędy:

P2563 -  Czujnik A położenia turbosprężarki w obwodzie doładowania powietrzem - Zakres/Jakość pracy obwodu

P001E -  Kontrolu  Profilu Wałka Rozrządu - obwód niskonapięciowy (Bank 2) 

Tak jak na screenshot .

Po wykasowaniu tych błędów jest okres 2, 3 dni nieraz tydzień jak jest wszystko ok później znów zaczyna migać kontrolka świec i błąd się pojawia nadal i zdarza się że po 1 lub 2 dniach bez kasowania błędów te błędy same znikają i check silnika też znika.

Według was od czego najlepiej zacząć?

Screenshot_20171211-181144.png

Opublikowano
  • Autor
Witam Kolegów!
Mam problem z błędami w samochodzie i chciałem się was poinformować od czego według Was najlepiej zacząć.
Problem polega na tym że od czasu do czasu zaczyna mi migać kontrolka pomarańczowa od świec żarowych podczas jazdy i na postoju, od czasu do czasu ale nie zawsze wyskakuje mi błąd silnika. Po podłaczenie i sczytaniu pojawiają się następujące błędy:
P2563 -  Czujnik A położenia turbosprężarki w obwodzie doładowania powietrzem - Zakres/Jakość pracy obwodu
P001E -  Kontrolu  Profilu Wałka Rozrządu - obwód niskonapięciowy (Bank 2) 
 Tak jak na screenshot .

Po wykasowaniu tych błędów jest okres 2, 3 dni nieraz tydzień jak jest wszystko ok później znów zaczyna migać kontrolka świec i błąd się pojawia nadal i zdarza się że po 1 lub 2 dniach bez kasowania błędów te błędy same znikają i check silnika też znika.
Według was od czego najlepiej zacząć?

Screenshot_20171211-181144.thumb.png.ef69c12d4d4256b55b742f66eb615e0c.png
Nikt nie Pomoże??

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Hi Kamil!

I have the same car, the same engin  and the sames faulties codes ( P001-E and P2563).  Do you have find what are problems?  If Yes, What's reapaires do you have ? 

Thanks a lots ! 

Fofosinho

Opublikowano

Co do P2563 to sprawdź wszystkie podciśnienia w układzie, jak to nic nie da to trzeba sprawdzić czy pompa vaccum daje odpowiednie podciśnienie. Na forum z tego co kojarzę był jeden przypadek że uciekało przez serwo, w jednym uciekało przez siłownik sterujący klapką na dnie puszki filtra powietrza a w jednym była to właśnie po prostu uszkodzona pompa vaccum

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Le 07/10/2018 à 09:34, PiXX a dit :

Co do P2563 to sprawdź wszystkie podciśnienia w układzie, jak to nic nie da to trzeba sprawdzić czy pompa vaccum daje odpowiednie podciśnienie. Na forum z tego co kojarzę był jeden przypadek że uciekało przez serwo, w jednym uciekało przez siłownik sterujący klapką na dnie puszki filtra powietrza a w jednym była to właśnie po prostu uszkodzona pompa vaccum

Thank's , I will look that tomorow and i tell you if i find!