Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mam Passata w tdi ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, po kilkuletniej przygodzie z a4 przyszedł czas na kupno czegoś nowszego :->> Jako że nie potrafię nic nie grzebać przy aucie to przeszło przez te lata metamorfozę. Z passatem już raczej tak nie będzie, ale nie będzie też stać w miejscu :-PP

ChyVFF0.jpg

1v0q9Qb.jpg

0RogCBX.jpg

a teraz trochę o pasku:

Kupiłem w marcu 2017. Rok produkcji 2006r, 2.0 TDI 140KM BMP, manual, wersja highline. Nalot udokumentowany 293tys.

cSYl9d5.jpg

x7IAU8k.jpg

Jak widać z zewnątrz nic ciekawego, w środku nieco lepiej ;-)) Szukając auta starałem się aby nie kupić znów golasa i doposażać go potem latami.

Po kupnie zaczęło się doprowadzanie auta do ładu: oleje, filtry, rozrząd, paski, napinacze, klocki przód, dywaniki welurowe. Wymiana nie wysuwającego się schowka obok włącznika awaryjnych, kupno zaślepki haka holowniczego, wymiana pierdzącego głośnika z drzwi pasażera, naprawa stukających silniczków regulacji temperatury nawiewu oraz naprawa elektrycznej nagrzewnicy. Gdy już się z tym uporałem przyszedł czas na zmianę sprężyn zawieszenia. Alufelgi zostały mi po audi, przymierzyłem na auto i się spodobały :ph34r:

wR1irg8.jpg

FA9z8dk.jpg

Niestety 19" 9,5j oraz gumy 215/35 niezbyt pasowały do tego auta, dlatego je sprzedałem. Felgi odstawiłem do renowacji, a kurier przywiózł nówki Kormorany 235/35

OzwbnYy.jpg

Auto po kilku msc doczekało się porządnego mycia i woskowania, niestety wcześniej czas na to nie pozwolił.

Sze0TM2.jpg

ZSNth1V.jpg

W grudniu na urlopie się nudziłem, więc wpadłem na pomysł na odmalowanie zacisków i jarzm. Przy okazji wleciały zestawy naprawcze do zacisków.

3huWEZ6.jpg

ntvCpt2.jpg

Oczywiście nie odbyło się bez przygód, auto było postawione na kobyłkach, więc z tyłu z prawej strony był problem z odkręceniem jarzma.

faPuEoY.jpg

WOGfyhq.jpg

KoKH5kF.jpg

Całość została wypiaskowana i odmalowana:

DcodDDG.jpg

RkAAUBh.jpg

BTodkQv.jpg

qrdyDN3.jpg

Kolor jest czerwony, ale zdjęcie robione w złym oświetleniu i telefon tak wychwycił.

Do tej pory autem przejechałem ~15tys km. W tym czasie wymieniłem piaste z łożyskiem przedniego koła z powodu luzów oraz chłodniczkę spalin egr bo syczała oraz wyciek z tylnego zacisku(na ośce od hamulca ręcznego). W międzyczasie - a raczej pierwszym z modów jaki zrobiłem było dołożenie czujników ciśnienia w oponach w oparciu o układ abs i przerzucenie skrzyni i wzmacniacza i kondensatora z audi.

Z najnowszych modów to wpadł program na +-165koni 385Nm. Będę w większym mieście to zajadę na pewno na hamownie. Teraz całkiem przyjemnie się jeździ, dzięki Grucha :brawo

Cel na ten rok?

Ogarnąć drugą klapę w kolorze,

błotnik przedni,

ściema tylnych szyb(delikatna)

oraz od pewnego czasu chodzi za mną stacja chinczyk 2din i kierownica.

Czekam na opinie, komentarze, słowa wsparcia, krytyki, pomysły itp itd :wink:

Edytowane przez prezesik18

Opublikowano

Środek całkiem spoko, dobrze że większe gumy założyłeś bo na tych 215/35 słabo to wyglądało. Musisz coś zrobić z zewnątrz bo słabo to wygląda, jakaś inna większą kotka na klapę i inne zderzaki by się przydały ( nie było tam jakiejś wersji r-line etc? ) Bo te standardowe straszą. A i nowa kierownica zdecydowanie in + .

Opublikowano
  • Autor

były wersje r-line, wiadomo że by niebo lepiej wyglądało, ale ekonomicznie to jest niestety nieopłacalne. Chyba że w przypadku gdyby ktoś mi wymusił to na pewno bym modził :grin: Z tylną lotką będę coś na pewno myślał bo muszę klapę z powodu rudej wymienić. Za parę dni przegląd, jak nie wyjdą żadne jajca to będę leciał z tematem :)

Opublikowano

Jakie sprężyny założyłeś?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, pajda napisał:

Jakie sprężyny założyłeś?

niestety mts, dziadostwo jakich mało. Przód ledwo co siadł, tył siadł że szkoda gadać. Przez moment żałowałem że się na gwint nie zdecydowałem.

Opublikowano

Sprężyny są z Allroada ? :wink: Pomyśl o gwincie - będzie znacznie lepiej.

Felgi lepiej pasowały do A4, ale w Passacie też nieźle wyglądają. Jakiej są firmy ?

Dla mnie z zewnątrz Twój Passat też dobrze wygląda: pełen pakiet chrom i brak ciemnych szyb - nie psuj tego.

Opublikowano
  • Autor

Katalogowo miał o 40mm siąść. Z tego co pamiętam to jak mierzyłem to usiadł jakieś 25mm przód a tył dużo więcej. Ogólnie żałowałem że nie kupiłem eibacha. Felgi to Riale, a szybki delikatnie chciałbym ściemnić. U góry na zdjęciu przed hamulcami fajnie wyszły szyby, właśnie tak ściemniony by mi wystarczyły.

Opublikowano

No ja się z zastanawiam nad eibachem na wiosnę bo leżą mi 19" z audi w garażu

Opublikowano
  • Autor

Myślę że nie masz co się zastanawiać, tylko działać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Niedługo zbliżają się urodziny, więc był pretekst aby sobie zamówić...... :decayed:

a2dacd234d10a318abb25c7dcf23&key=08a6c5c

Opublikowano
Niedługo zbliżają się urodziny, więc był pretekst aby sobie zamówić...... :decayed:
a2dacd234d10a318abb25c7dcf23&key=08a6c5cae7c452cfaba73d0499d6b319aec574ea8553017b321ad8ea5af6384d
A gdzie multifunkcja?
Opublikowano
  • Autor

Nie ma, nie miałem, nie będzie :grin: Jakoś ogólnie nie czuję potrzeby. Radio zapewne wleci jakiś chinczyk 2din także i tak by to nie działało.

Opublikowano
24 minuty temu, prezesik18 napisał:

Radio zapewne wleci jakiś chinczyk 2din

Po co ? Fabryczne radio / navi zawsze najlepiej wygląda. Jeżeli chcesz poprawić jakość dźwięku pomyśl o wymianie głośników i wygłuszeniu.

Opublikowano

Dokładnie, mam u siebie RNS510 spisuje się idealnie navi jest bardzo dobra do Chorwacji prowadziła idealnie włącznie z pasem ruchu nie zamienił bym ją nigdy na jakiegoś chiniola!
Jedynie czego mi brakuje to blutka ale to już nie bawem dorzucę kompletuje graty.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

W ostatnim czasie wpadło nowe radyjko. Android 9" ekran, 2gb RAM i 32gb pamięci wewnętrznej. Całkiem fajnie śmiga(można nawet mecze online oglądać :drinks:)

Dziś będę podejmował próbę wymiany oleju i filterków, od msc niestety brak czasu mi nie pozwala, a już prawie 13tys zrobione na tym oleju. Przy okazji będę wymieniał uszczelkę przy spływie oleju z turbo bo się tam poci.

Jeśli do środy przyjdą moje gifty z alieexpress to będę rzeźbił pływające kierunkowskazy + drl :) Czekam też na dodatnie temperatury aby znów cieszyć się widokiem auta na 19".

IMG_20180303_181153.jpg

IMG_20180303_181200.jpg