koszyk Posted January 20, 2018 Posted January 20, 2018 Witam, mam problem z pilotem do b7, przestał komunikować się z autem, wymiana baterii, sprawdzenie podaje sygnał na 433,920 wszystko okej, próba zakodowania manualnie brak efektu, vcds także go nie widzi..., co w takim wypadku potrzebna sama nowa elektronika i ją zakodować ? a co z transponderem stary będzie okej ? pilot wariował kilka dni aż padł...
tobias Posted January 20, 2018 Posted January 20, 2018 też od ponad tyg borykam się z problemem pilota, podejrzewam że coś płytka robi mi cyrki, tyle że u mnie manualna synchronizacja działa ale po kilku dniach z powrotem pilot szaleje otwierając samoczynnie szyby. Transponder stary zostawiasz bo on komunikuje się, żebyś mógł auto odpalić, pewnie bede kupował używany o tym samym nr ori sparwny pilot dla płytki i tez się zastanawiam czy bedę mógł zakodować ją manualnie czy vcdsem dodać pilot, pytałem się włąsnie na forum o to ale jeszcze nikt mi nie odpisał...
koszyk Posted January 20, 2018 Author Posted January 20, 2018 A otwierałes to może wystarczy przelutowac elektronikę, a jak kodujesz manualnie ? metoda z 2 kluczykami?
tobias Posted January 21, 2018 Posted January 21, 2018 jeszcze nie zaglądałem do środka, na razie wyjąłem baterie i obserwuje czy szyby się nie otworzą, żeby wykluczyć mk z tych cyrków. Synchronizowałem tak jak napisane jest w instrukcji b7 naciśnięcie przycisku otwierania, włączenie zapłonu, wyłączenie następnie naciśnięcie na pilocie otwierania i po tym mogłem zamykać otwierać tak z 2-3 dni po czym wariował pilot dioda sama mrygała i otwierały się szyby i znów pilot nie kontaktował sie z autem.
Recommended Posts