Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Klakson i jego elektryka a bardziej ich brak...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Muszę się przyznać, ze mały dureń ze mnie ale kupiłem audiczkę 1,5 roku temu i przez cały ten czas nie używałem klaksonu XD, nawet nie miałem ani okazji ani chęci tak oo sobie krzyknąć i niedawno gdy taka okazja się przydarzyła to chciałem sprawdzić dlaczego samochód mi nie trąbi, okazało się że w ogóle nie mam klaksonu pod maską, no przeleciałem dookoła wszystko i nie ma po nim śladu a co najśmieszniejsze nie ma też śladu po instalacji elektrycznej od niego i tu moje pytanie. Czy ktoś mógłby mi doradzić/wysłać linka do ogłoszenia klaksonu wraz z instalacją lub wysłać zdjęcia gdzie i jak taki klakson jest podłączony? Wydaje mi się że z podłączeniem nie byłoby większego problemu, na logikę myślę że plus do stacyjki a minus do kierownicy tylko jak i gdzie te przewody podłączyć, bo wydaje mi się że w środku ta instalacja jest, bo mam bezpiecznik od klaksonu to pewnie reszta jest tylko ktoś musiał spod maski to wypierdzielić i w tym cały mój problem. A nie chciałbym z taką sprawą śmigać do elektryka, który mnie skasuje jak za zboże, bo pewnie podłączenie tego nie jest jakimś super wyczynem no tylko nigdzie w internetach nie mogę znaleźć jak taki klakson jest podłączony. Z góry dziękuję za każdą pomoc i jeśli już taki temat był założony (chociaż wątpię) to z góry przepraszam ale z lenistwa nie szukałem :/ 

Opublikowano

Szukaj klakson pod zderzakiem.  

Opublikowano
Teraz, jacek70 napisał:

Szukaj klakson pod zderzakiem.  

Kolego, gdy opisywałem mój temat to napisałem, że przeszukałem wszystko pod maską i nigdzie nie ma klaksonu. W B5 powinien znajdować się tuż za zaślepką w zderzaku od strony pasażera , tam gdzie polifty mają halogeny a nawet jeśli nie ma tego klaksonu to powinna być jakaś wtyczka z kablami nie? No a nic takiego nie ma. Mam po jednej luźnej wtyczce po prawej i lewej ale one są od poziomowania reflektorów (moje są bez silniczków). Ja mogę sobie kupić taki klakson i sam podłączyć ale chciałbym wiedzieć gdzie się wpiąć lub po prostu gdzie szukać tych kabli, bo może po prostu są gdzieś odcięte nie wiem przy komputerze czy gdzieś, no nie mam pojęcia skąd wychodzi wiązka kabli do klaksonu i w tym problem

Opublikowano

Mógłby ktoś wysłać mi chociaż zdjęcie jak wygląda wtyczka do klaksonu i gdzie mniej więcej są poprowadzone kable?