Jump to content
IGNORED

Składanie tylnej kanapy A4 B6 sedan

Recommended Posts

Posted

Mógłby mnie ktoś naprowadzić w jaki sposób złożyć kanapę w A4 B6 sedanie? Przeglądając forum natrafiłem na dwa wątki, w których pojawiają się hasła: kluczyk, zamek, uszkodzony mechanizm przy okazji tylnej kanapy, ale nie wiem o co chodzi. Jak te siedzenia złożyć? Gdzie ewentualnie rękę włożyć żeby znaleźć jakąś wajchę odblokowującą albo coś? Proszę o jakieś wskazówki.

Moja tylna kanapa to coś podobnego. Na forach jest mowa, że są dwie części składane. Za kierowcą i za pasażerem wraz ze środkową częścią, ale jak dla mnie to jest niepodzielna całość. Chyba że to tak jest dopasowane, że nie widać tych dwóch części. A może są różne warianty kanapy...?

kanapa.jpg

*Trzeba czytać do czego dany dział jest: "Manuale - DIY - zrób to sam - W tym dziale znajdziesz poradniki, dzięki którym sam dokonasz napraw lub modyfikacji w swoim aucie." - wątek przeniesiony

Posted

Zależy jaką masz wersje istniały takie kanapy których nie można było złożyć po zdjęciu oparcia jest blacha oddzielająca przestrzeń bagażnika. Jeśli z boków u góry koło tych małych szybek nie masz takiej klamki to prawdopodobnie masz nie składaną kanapę. Chodzi o coś takiego jak zaznaczyłem na czerwono na zapożyczonym zdjęciu

PDC_kanapa.jpg

Posted

We wskazanych miejscach nie widzę żadnego uchwytu ani mechanizmu. Chcąc do czegoś dotrzeć musiałbym ściągać plastiki koło bocznych szybek w miejscu gdzie wchodzi pas i tam czegoś szukać, ale to pewnie nie tędy droga i wychodzi na to, że siedzenia się nie składają u mnie.