Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

Klapy klimatronika otwierają się po użyciu spryskiwacza.

Recommended Posts

Posted

Witam,

wiem, że temat przycinających się klap climatronika i adaptacji klap już był wałkowany nie raz.

Pozwoliłem sobie na założenie nowego tematu ponieważ zaobserwowałem dziwną zależność, mianowicie:

Przymykanie się głównej klapy (od filtra PP), następuje podczas dłuższej jazdy > 50km, przy krótszych odcinkach tego problemu nie mam.

Gdy klapa się zamknie zaczynają parować szyby, co jest zrozumiałem, uruchamiam wtedy nawiew na przednie szyby i nic, zaobserwowałem, że następuje gwałtowne otworzenie klapy gdy użyję spryskiwacza na przednią szybę, na tylną już tego efektu nie ma.

Ponieważ klapy się nie przycinają a pracują w pełnym zakresie co prawda nie tak jak być chciał to jakie są opcje naprawy?

Co to za chochlik z tym spryskiwaczem?

Za wszelkie uwagi dziękuje bardzo i pozdrawiam VEN

Posted

Tak ma każda B6, też byłem tym zdziwionym ale jest sporo tematów o tym w necie. Chodzi o jak najszybsze odparowanie/odmarznięcie szyby.

Posted
8 minut temu, oyamabdg napisał:

Tak ma każda B6, też byłem tym zdziwionym ale jest sporo tematów o tym w necie. Chodzi o jak najszybsze odparowanie/odmarznięcie szyby.

czyli otwarcie klapy przy spryskaniu przedniej szyby jest normalnym zjawiskiem?

Aha zapomniałem dodać, że po spryskaniu szyby po pewnym czasie klapa ponownie się zamyka.

W takim wypadku, czy sama adaptacja klap wystarczy na usunięcie usterki?

Pozdrawiam VEN