Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

1.8t błędy ecu

Recommended Posts

Posted

Witam dopiero co zakupiłem audi a4 b6 2004 r 1.8t 163 pk .generalnie auto jeździ dobrze jeszcze nawet go nie testowałem w wyzszym zakresie obrotow. Ale generalnie mam 3 błędy.

1. Manifold Pressure/Boost Sensor (G31): upper limited execed po skasowanie pojawia się od razu. 

2. 16618/P0234/000564 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition)

3. 16490/P0106/000262 - Manifold / Barometric Pressure Sensor (G71) / (F96): Implausible signal 

oba wskakuja po dodaniu gazu 

rozumiem że mam sprawdzić czujnik doładowania i chyba egr jeśli dobrze czytałem.  ? Tylko czy może mi ktoś powiedzieć gdzie się znajdują dokładnie te rzeczy ?

Posted

Błędy od czujnika doładowania, czujnik znajduje się w intercoolerze w górnej częsci.

Posted

Dam radę sam go wymienić? Czy trzeba dużo rzeczy zdemontować? Czy oprócz tego czujnika coś jeszcze ?

Posted

tak to ten czujnik, wymiana jest bardzo prosta, main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_it

Posted

Ok dzięki to już go zamawiam ;)

Posted

A już myślałem że nie potrzebnie zamówiłem ten sensor bo tam kompletnie Luźna kostka była ale jak ja dopielem to błędy te same myślę tez z jakiej perspektywy zostało zrobione te zdjęcie bo żeby mieć taki dostęp to chyba jeszcze lampę trza wysunąć. 

20180128_191748-1548x2064.jpg

Posted

Łukasz dzięki wielkie :) czujnik wymieniony błędów brak :)zostało jeszcze wymienić napinacz pasa od pasażera bo mnie air bag denerwuje i wgląd do zbiorniczka plynu do spryskiwaczy bo ucieka wsio co wleje ;)

Posted
Łukasz dzięki wielkie [emoji4] czujnik wymieniony błędów brak [emoji4]zostało jeszcze wymienić napinacz pasa od pasażera bo mnie air bag denerwuje i wgląd do zbiorniczka plynu do spryskiwaczy bo ucieka wsio co wleje [emoji6]
Jakie miałeś objawy związane z tym czujnikiem?? Mi delikatnie szarpie na początku i check się pali.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Posted

W sumie to żadnych check mi się nie palił.  Ale autko lepiej jedzie teraz