Jump to content
IGNORED

Jaki zamiennik dla sprężyn na tył 1BE OYK

Recommended Posts

Posted

Witam,

dopadł i mnie temat wymiany sprężyn 1BE i po przeczesaniu forum widzę, że jest niezły meksyk... Więc zapytam w prost tych którzy wymieniali i mają taki zawias jak ja: 

• 1BE
  • kategoria tył: OYK
  • OEM: 8E0 511 115 DL
  • paski:  NRRR

Co wybraliście i jaki był efekt: siadło, dobrze czy koza?

Nowe w ASO 450 za sztukę. Pytałem o wysokość sprężyny ale nie mieli info. Będę celował w jakieś niemiecki może akurat uda się trafić na ORI :grin: lub coś podobnego. Ale najchętniej poradzę się kogoś kto przez to przechodził.

Posted

Dobra rada...kup ori z aso. Poważnie, szkoda nerwów i pieniędzy na ewentualne kolejne sprężyny. Ja przechodziłem niedawno temat i teraz bym bez zastanowienia kupił oryginały. Wybierałem monreo .Z przodu dałem tak jak mi wychodziło z kat wagowych a z tyłu dałem +1 kat wagową i jakoś to wyszło choć nie jest to czego oczekiwałem.

Zaraz po wymianie było ok, niestety w miarę pokonywania kilometrów doszło do "ubicia się " tylnych sprężyn. Inaczej mówiąc. Tył po miesiącu siadł mi o 2 cm . Na wiosnę kupuję ori bo nie mam zwyczajnie czasu na zabawę z odpadami które trafiają do kartonów z losowymi naklejkami. 

Posted

Ehhh no nie to chciałem przeczytać... ale tak, cały czas rozważam taką opcję. Zachciało się Audi, to teraz trzeba płacić :/

Posted

Kupując auto premium płacić trzeba :-) Ja mam z przodu ori amorki i sprężyny, znajomości dały 20% zniżki.
Pomysł był jeszcze by dobrać od Skody lub VW. Tylko trzeba dobrze czytać informacje.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

• 2 months later...
Posted

Ano... też wstawiłem Ori w końcu, dla świętego spokoju - uwielbiam to auto, zamierzam jeździć jeszcze przez kilka lat, więc niech ma :)