Jump to content
IGNORED

Zwijak Taśma AIRBAG A4 B8 2012 po lift

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Może ktoś jest mi w stanie pomóc bez rozbierania kierownic, ponieważ auto jest mi potrzebne do jeżdżenia na co dzień.
Urwała się mi się taśma airbag i połamała w środku, chciałbym kupić jakąś używaną tylko nie wiem z jaką końcówką oznaczenia części, poniweaż mam 3 do wyboru
8K0953568D
8K0953568E
8K0953568F 

Co oznacza ta ostatnia literka ?

W wyposażeniu mam tempomat, po prawej stronie kierownicy sterowanie głośnością oraz prowadzenie głosowe nawigacji, po lewej trym menu na ekranie kierowcy oraz sterowanie góra dół z przyciskiem ok.

Posted
2 godziny temu, klakier696 napisał:

Urwała się mi się taśma airbag i połamała w środku, chciałbym kupić jakąś używaną tylko nie wiem z jaką końcówką oznaczenia części, poniweaż mam 3 do wyboru
8K0953568D
8K0953568E
8K0953568F 

Co oznacza ta ostatnia literka ?

Literka oznacza wersję taśmy.
Przede wszystkim wymienione przez Ciebie rodzaje taśm przeznaczone są do przedlifta.

8K0953568D - nie obsługuje Tempomatu , nie obsługuje Multifunkcji
8K0953568E - obsługuje Tempomat , nie obsługuje Multifunkcji
8K0953568F - obsługuje Tempomat , obsługuje Multifunkcje , nie obsługuje ACC

Szukaj najlepiej taśmy z literką jaką masz w tej chwili w aucie, dla polifta będą to:
8R0953568P - obsługuje Tempomat i Multifunkcje
8R0953568S - obsługuje Tempomat i Multifunkcje
8R0953568Q - obsługuje Tempomat i Multifunkcje

Posted (edited)

@Telefonicz dziękuję bardzo za odpowiedź.

ACC to przyśpieszanie tempomatem ? Nie do końca wiem co to za funkcja oprócz nazyw Adaptive Cruise Control.

Na allegro i olx nie ma niestety żadnej taśmy z P S lub Q, także nie wiem czy nie będę zmuszony kupić nowej...
Widziałeś gdzieś może ?

EDIT: Jednak po kodzie znalazłem sporo, dziękuję. :)

Co jeśli podłączę taśmę o innej tej ostatniej literce np zamiast S Q ?

Edited by klakier696
Znalezie ofert
Posted
Godzinę temu, klakier696 napisał:

ACC to przyśpieszanie tempomatem ? Nie do końca wiem co to za funkcja oprócz nazyw Adaptive Cruise Control.

EDIT: Jednak po kodzie znalazłem sporo, dziękuję. :)
Co jeśli podłączę taśmę o innej tej ostatniej literce np zamiast S Q ?

ACC to radar, manetka tempomatu ma w takim przypadku możliwość ustawienia dystansu od poprzedzającego Cie pojazdu.
Bez większego znaczenia jest czy podłączysz taśmę P, S bądź Q, najważniejsze aby była poliftowa.

Posted
54 minuty temu, Telefonicz napisał:

ACC to radar, manetka tempomatu ma w takim przypadku możliwość ustawienia dystansu od poprzedzającego Cie pojazdu.
Bez większego znaczenia jest czy podłączysz taśmę P, S bądź Q, najważniejsze aby była poliftowa.

A to nie mam takiej funkcji w takim razie.

Dziękuję bardzo, w taki razie kupię jakąś używkę z gwarancją rozruchową z allegro. :) 

• 2 years later...
Posted
W dniu 30.01.2018 o 12:57, Telefonicz napisał:

Szukaj najlepiej taśmy z literką jaką masz w tej chwili w aucie, dla polifta będą to:
8R0953568P - obsługuje Tempomat i Multifunkcje
8R0953568S - obsługuje Tempomat i Multifunkcje
8R0953568Q - obsługuje Tempomat i Multifunkcje

Posiadam w swoim samochodzie 8R0953568S i ona nie obsługuje Multifunkcję. Zastanawiam się nad zmianą na literę Q