Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Inna wielkość otworu centrującego - help!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po 4 latach trzymania się felg na śrubach - bo okazało się, że mam felgi do A6 (https://postimg.org/image/f7z57gxfx/) wypaczyły się i biją mi przy prędkości powyżej 120km/h - przez co jeździłem ostatnio wolniej i zapchałem sobie DPF...

Gdzie w Katowicach lub blisko dopasuje sobie pierścień centrujący -  podobno różnica jest w otworze centrującym to 0,5mm - czy to w ogóle realne? 

Edytowane przez ciubas

Opublikowano

Ktoś Ci bzdur naopowiadał. A4 B8 i B9 i A6 C7 mają piastę 66,5mm. Wcześniejsze 57mm.

Opublikowano
  • Autor

Doczytałem obecnie, że obecnie (B8 i C7)  66,6 a 57,1 było - tylko ta felga co ją mam na allegro nie występuje w innej wielkości niż 57,1 więc musiało coś z nią być robione, że weszła na moją... stąd pytanie o te pierścienie gdzieś w Katowicach gdzie mi to dopasują... Bo przecież felga powinna sztywno się osadzić, nie powinno być luzu a jednak on występuje po odkręceniu śrub.

Opublikowano

Najlepiej by było odczytać katalogowy nr felgi i wpisać go  w google, i wtedy na pewno znajdziesz jaką oryginalnie średnicę otw. centrującego miała ta felga.  Jeśli okaże się że 57,1mm to wtedy wiadomo że ktoś rozwiercał roztaczał coś kombinował z tymi felgami.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.02.2018 o 22:41, piotrek4415 napisał:

Najlepiej by było odczytać katalogowy nr felgi i wpisać go  w google, i wtedy na pewno znajdziesz jaką oryginalnie średnicę otw. centrującego miała ta felga.  Jeśli okaże się że 57,1mm to wtedy wiadomo że ktoś rozwiercał roztaczał coś kombinował z tymi felgami.

I wszystko wyjaśnione, ktoś nieprofesjonalnie rozwiercił felgi, jeszcze do jakiegoś dziwnego standardu. Zostały one przetoczone i włożone pierścienie i teraz śmiga aż miło ❤️ 

Przy tym chciałem polecić Maraton Knurów, właściciel rzeczowo pomógł a cala operacja (wraz z wyważeniem, założeniem i pierścieniami) kosztowała mnie trochę ponad 200 zł!