Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaria systemu start stop auto nie odpala !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj rano przed praca wsiadłem do samochodu chciałem je odpalić i za pierwszym razem na odpaliło. Spróbowałem drugi raz i odpalilo ale wyskoczył błąd awaria systemu start stop... ponownie zgasiłem auto odpaliłem ponownie i już błąd się nie pojawił. Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem auta? Napomknę że wczoraj spadła u mnie dość duża ilość śniegu i temperatura jest ujemna może to miało jakieś zaniżenie ? 

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i liczę na wasza pomoc ;) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kolego drakoa4, mam od 2 tygodni ten sam problem. Wczesniej Go nie mialem. Raz na pare razy gdy silnik jest cieply nieraz tak samo po wcisinieciu kluczyka auto pierwszy raz mi nie odpali i wsykakuje tez komunikat: "awaria systemu start stop" uruchom reczne odpalanie... czy cos takiego. Rozwiązalas juz problem u siebie? Pozdrawiam

Opublikowano
Witam kolego drakoa4, mam od 2 tygodni ten sam problem. Wczesniej Go nie mialem. Raz na pare razy gdy silnik jest cieply nieraz tak samo po wcisinieciu kluczyka auto pierwszy raz mi nie odpali i wsykakuje tez komunikat: "awaria systemu start stop" uruchom reczne odpalanie... czy cos takiego. Rozwiązalas juz problem u siebie? Pozdrawiam

W takich przypadkach najlepiej zacząć od diagnostyki komputerowej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany. Okazało sie że czujnik polozenia wału był do wymiana. Koszt 100zł. Mała rzecz a cieszy,

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie, mam a6 c7 2.0 tdi i mam komunikat awaria systemu start stop, auto odpala za drugim razem, pojechałem do Vag serwis w szczecin wymienili dwa przekaźniki wgrali nowszy program i podziałało to parę godzin i znów zonk, i w sumie niewiedza co dalej robić myślą nad wymiana komputera silnika.  Błędy to 17262  zacisk 30. Proszę o pomoc

Opublikowano
W dniu 13.10.2018 o 21:14, koblantb6 napisał:

Witajcie, mam a6 c7 2.0 tdi i mam komunikat awaria systemu start stop, auto odpala za drugim razem, pojechałem do Vag serwis w szczecin wymienili dwa przekaźniki wgrali nowszy program i podziałało to parę godzin i znów zonk, i w sumie niewiedza co dalej robić myślą nad wymiana komputera silnika.  Błędy to 17262  zacisk 30. Proszę o pomoc

zacisk 30 to zasilanie z akumulatora, wyczyść klemy, popraw styki, sprawdź masę

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany, komputer sterownik silnika sprawny, przetarty kabelek od sterownika komputera który dotykał karoserii i robił zwarcie.

Opublikowano

Witam.Mógłbyś napisać gdzie ten przewód miałeś przetarty?Przy samym sterowniku silnika , czy gdzieś dalej od sterownika w wiązce??Mam identyczny problem i identyczny błąd 17262 i nie mogę sobie z tym poradzić.Dzięki z góry.

Opublikowano

Sprawa się wyjaśniła:) to nie jest przyczyna usterki , co co mówi <koblantb6>głupot Ci chłopaku nagadali i na dodatek pewnie Cię skasowali.Ja się z tym zmagałem rok czasu.Wymieniałem przekaźniki, wymieniłem aku , byłem nawet w ASO  audi w Kielcach :) nic mi nie pomogli , a rozwiązanie jest banalne.trzeba wypiąć wtyczkę od sterownika silnika i dobrze ją wyczyścić na stykach ze sterownikiem i tyle !!! wszystko działa ok.<koblantb6> nie rozbierałeś chyba tego sam , więc nagadali Ci głupot że kabelek styka się z karoserią i robi zwarcie:) tam niema możliwości  żeby jakikolwiek kabelek zwarł się z masą lub z karoserią.Pisze to po to , ze problem jest znany powszechnie , ale nigdy nikt nie napisał rozwiązania , więc ja piszę.Pozdrawiam i mam nadzieję że zaoszczędziłem innym roku poszukiwań banalnego problemu :)

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 1.04.2018 o 20:52, Michu A4b8 napisał:

Problem rozwiązany. Okazało sie że czujnik polozenia wału był do wymiana. Koszt 100zł. Mała rzecz a cieszy,

Michał sam wymieniałeś czujnik? Gdzie on jest zlokalizowany? Miałeś jakieś błędy na kompie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.11.2018 o 17:46, mebluk1 napisał:

Sprawa się wyjaśniła:) to nie jest przyczyna usterki , co co mówi <koblantb6>głupot Ci chłopaku nagadali i na dodatek pewnie Cię skasowali.Ja się z tym zmagałem rok czasu.Wymieniałem przekaźniki, wymieniłem aku , byłem nawet w ASO  audi w Kielcach :) nic mi nie pomogli , a rozwiązanie jest banalne.trzeba wypiąć wtyczkę od sterownika silnika i dobrze ją wyczyścić na stykach ze sterownikiem i tyle !!! wszystko działa ok.<koblantb6> nie rozbierałeś chyba tego sam , więc nagadali Ci głupot że kabelek styka się z karoserią i robi zwarcie:) tam niema możliwości  żeby jakikolwiek kabelek zwarł się z masą lub z karoserią.Pisze to po to , ze problem jest znany powszechnie , ale nigdy nikt nie napisał rozwiązania , więc ja piszę.Pozdrawiam i mam nadzieję że zaoszczędziłem innym roku poszukiwań banalnego problemu :)

Cześć,

Wtyczka ta znajduje się na podszybiu? Akumulator odłączałeś? Czym czyściłeś?