Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaz czujnikow parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie jak w temacie jak demontowac krok po kroku czujniki parkowania ? i mam jeszcze jedno pytanie czy jesli bedzie jeden czujnik uszkodzony a reszta ok to czy wogole nie bedzie dzialal system przy cofaniu??

Opublikowano

Czujniki są w takich plastikowych koszyczkach, odgina się zatrzaski i czujnik wychodzi. Jednak najpierw trzeba zdemontować zderzak (jak to zrobić znajdziesz info na forum) Co do niedziałania systemu to tak jeśli jeden czujnik jest uszkodzony to cały system przestaje działać i sygnalizuje to dźwiękiem. Żeby sprawdzić który nie działa podłączasz VAGa i sprawdzasz błędy w sterowniku od PDC [76]

Opublikowano
  • Autor

Panowie ogólnie sprawa wygląda tak słyszę cykania w dwóch czujnikach a w dwóch nie  . VAG pokazuję błąd tylko jednego ?? jak to wytłumaczycie? czy wiecie jak są połączone ze sobą te czujniki

Opublikowano

czujniki ze sobą nie są w żaden sposób połączone między sobą, każdy jest połączony bezpośrednio z modułem PDC.

rear.jpg

Opublikowano
  • Autor

rozumiem czyli każdy jest osobno no nie wiem dziwne VAG jednoznacznie pokazuje błąd jednego a słysze ze cykają tylko 2

Opublikowano

Poszukaj temat o pdc na forum, jest gdzies opis blokow pomiarowych i jak sprawdzic te czujniki.

W blokach wyświetlają się wartości w cm od przeszkody. Bierzesz jakąś deskę i przesuwając się do danego czujnika porównujesz rzeczywistą odległość od tej w vagu. Jesli są sprzeczne to czujnik do wymiany, z tym że nie mam pewności czy z jakimś błędem będzie to działać.