Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zacięte klapki układu dolotowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem ostatnio z zaciętymi klapkami układu dolotowego. Pali mi się check engine i po podłączeniu mechanik stwierdził że to właśnie te klapki. Chciałem sam się za to wziąć i spróbować naprawić.

Kolektor dolotowy jest łatwy do demontażu, ale trzeba odkręcać te metalowe przewody paliwowe i tą listwę zasilającą (chyba tak to się nazywa)

Moje pytanie, czy jeśli chodzi o demontaż kolektora i czyszczenie go to moge to rozkręcić i sam sobie wyczyścić i nie będzie mi potrzebny komputer do tego? Bo nie posiadam żadnego kabla do auta, a niechce się zdziwić jeśli rozbiore wszystko i wyczyszcze a później skręce i okaże się że nie odpale auta :) głównie chodzi mi o te przewody paliwowe i tą listwę, czy nie będę miał po demontażu problemu z uruchomieniem auta.

Proszę o cenne wskazówki jeśli ktoś robił to sam i ma jakieś doświadczenia.

Opublikowano

Najlepiej wywalić ja tak zrobiłem odrazu zaślepienie EGR i wywal DPF

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Miałem ten sam problem przy przebiegu 235000 km ,pojechałem do elektronika przerobił coś w komputerze lub sterowniku nie pamiętam dokładnie. Klapy mam normalnie zamontowane lecz są cały czas otwarte. Obecnie auto posiada przebieg  273000km i jest ok.  Koszt tej operacji wyniósł mnie 400 zł.

Edytowane przez Piomi1988

Opublikowano
W dniu 19.02.2018 o 09:58, Jumber napisał:

Cześć,

Mam problem ostatnio z zaciętymi klapkami układu dolotowego. Pali mi się check engine i po podłączeniu mechanik stwierdził że to właśnie te klapki. Chciałem sam się za to wziąć i spróbować naprawić.

Kolektor dolotowy jest łatwy do demontażu, ale trzeba odkręcać te metalowe przewody paliwowe i tą listwę zasilającą (chyba tak to się nazywa)

Moje pytanie, czy jeśli chodzi o demontaż kolektora i czyszczenie go to moge to rozkręcić i sam sobie wyczyścić i nie będzie mi potrzebny komputer do tego? Bo nie posiadam żadnego kabla do auta, a niechce się zdziwić jeśli rozbiore wszystko i wyczyszcze a później skręce i okaże się że nie odpale auta :) głównie chodzi mi o te przewody paliwowe i tą listwę, czy nie będę miał po demontażu problemu z uruchomieniem auta.

Proszę o cenne wskazówki jeśli ktoś robił to sam i ma jakieś doświadczenia.

na allegro kupisz blokadę do klap kolektora żeby chodziły normalnie i nic nie musisz usuwać.