Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI] Wygłuszenie maski bitmatą + pianką = czy warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

Czy warto wygłuszyć w A4 B6 1.9 TDI 2004 bitmatą + pianką akustyczna ? Czy ktoś w coś takiego zainwestował ?

Przede mną podjęcie decyzji zatem proszę o Waszę ewentualne doświadczenia z tym związane.

Opublikowano

ja wygłuszałem matą butylową ale wszystkie drzwi oraz część podłogi i efekt był "słyszalny" minus to że auto dostało ekstra parę kilo, a o masce to nie słyszałem bo niby po co? Jeszcze Ci się ta pianka stopi od temperatury...

Opublikowano

Ja mam wygłuszoną maskę takim materiałem: http://www.soundpol.pl/product_info.php?cPath=124&products_id=3849

zrobiłem dwuwarstwowo w następujący sposób:

IMG_20161019_134901.jpg

IMG_20161019_140719.jpg

Wyszło mi to trochę koślawo, bo robiłem to pierwszy raz i krzywo mi się wycieło, ale efekt najbardziej jest zauważalny zimą :D 

IMG_20180117_201255.jpg

Edytowane przez Arek8888

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Arek8888 napisał:

Ja mam wygłuszoną maskę takim materiałem: http://www.soundpol.pl/product_info.php?cPath=124&products_id=3849

zrobiłem dwuwarstwowo w następujący sposób:

Wyszło mi to trochę koślawo, bo robiłem to pierwszy raz i krzywo mi się wycieło, ale efekt najbardziej jest zauważalny zimą :D

dokladnie o takie wygluszenie maski mi chodzi. I co jezeli o efekty ? czy rzeczywiscie jest ciszen we wnetrzu ? czy tlumi to odglosy silnika i jest ciszej ?

Opublikowano

Trochę tłumi, ale bardzo delikatnie, więc w kabinie różnica jest niewielka bo większość hałasów idzie jednak przez ścianę grodziową. Za to jak stoi się na zewnątrz (obok włączonego auta) to mniej słychać silnik, i pod tym względem polecam takie wyciszenie.

Opublikowano
  • Autor

Panowie,

Udalo mi sie zniwelowac skrzypienie tylnej rolety praktycznie do minimum. Jeszcze troszke skrzypi ale jest duzo duzo lepiej. Zrobilem takie oto modyfikacje:

- na tylna kapane na wysokosci rolety przykleilem dwie warstwy filcowej podkladki. Kupione w OBI za okolo 12zl i naklejone zarowno na podwojna kanape z tylu jak i pojedyncza

- na dwa plastikowe boczne "bolce" po bokach rozwijanej czesci rolety nawinalem troche czarnej tasmy izolacyjnej

11.JPG

22.JPG