Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słabo grający głośnik Audi b8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio zauważyłem że głośnik w tylnych drzwiach jak by wcale nie grał. Postanowiłem rozebrać drzwi i sprawdzić co tam sie dzieje.. Głośnik gra. ale bardzo cicho. Nie ma wcale niskich tonów. Reszta głośników w aucie gra bez problemów. Możliwe że głośnik spalony i do wymiany ? :) Oglądałem czy jakieś kabelki naderwane czy coś, ale wszystko z zewnątrz w porządku :)

Opublikowano

Testowales ten glosnik testem glosnikow w vcds ?  Jesli tak, to tez gra ciszej?

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, marco415 napisał:

Testowales ten glosnik testem glosnikow w vcds ?  Jesli tak, to tez gra ciszej?

Tak, testowałem to testem vcds i ten jeden grał ciszej, ale żadnego błedu nie było

Opublikowano
Tak, testowałem to testem vcds i ten jeden grał ciszej, ale żadnego błedu nie było
to chyba tak ma byc. Bo ja zadawalem to samo pytanie na forum. U mnie jest identycznie to samo. Graja tak samo jak glosniki wysokotonowe. Wydaje mo sie ze to ma dawac efekt sceny.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.02.2018 o 21:55, ChinQuan napisał:

to chyba tak ma byc. Bo ja zadawalem to samo pytanie na forum. U mnie jest identycznie to samo. Graja tak samo jak glosniki wysokotonowe. Wydaje mo sie ze to ma dawac efekt sceny.

Kupiłem drugi głośnik i jest wszystko git :D
Lewy głośnik grał dużo głośniej niż prawy. Wymieniłem na inny i śmiga elegancko :)

Opublikowano

Hm.. musze to sprawdzic. jaki wymiar tam wchodzi?

Opublikowano
W dniu 22.02.2018 o 09:11, Kajrol napisał:

Cześć, ostatnio zauważyłem że głośnik w tylnych drzwiach jak by wcale nie grał. Postanowiłem rozebrać drzwi i sprawdzić co tam sie dzieje.. Głośnik gra. ale bardzo cicho. Nie ma wcale niskich tonów. Reszta głośników w aucie gra bez problemów. Możliwe że głośnik spalony i do wymiany ? :) Oglądałem czy jakieś kabelki naderwane czy coś, ale wszystko z zewnątrz w porządku :)

Szanowny kolego!!! MAM TO samo! Dodatkowo przedni głośnik w drzwiach "charczy", pisałem tutaj proszę o porade:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.03.2018 o 15:03, ChinQuan napisał:

Hm.. musze to sprawdzic. jaki wymiar tam wchodzi?

Masz tutaj fotki głośnika z wymiarami.

IMG_20180302_184429.jpg

IMG_20180302_184450.jpg

IMG_20180302_184513.jpg

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, luc napisał:

Szanowny kolego!!! MAM TO samo! Dodatkowo przedni głośnik w drzwiach "charczy", pisałem tutaj proszę o porade:

Słuchaj, jeżeli masz VCDS to podepnij sie pod samochód i przeprowadź testy głośników. Znajdziesz to chyba w zakładce radio i pozniej testy elektryczne czy jakoś tak. Przed tym sprawdź czy po prostu są jakieś błedy w sterowniku radia. Jeżeli kabelka i programu nie masz.. To zostaje rozebranie drzwi i dobranie się do głośnika. W jaki sposób rozebrać drzwi na pewno znajdziesz u nas na forum.  Głośnik jest podpięty zwykłym kablem zakończonym kostką. Wymontuj i popryskaj kontaktem na końcówki. Może po prostu są zaśniedziałe i to pomoże. Aczkolwiek wydaje mi się że głośnik jest do wymiany :) Najlepiej podpiąć głośnik z innych drzwi i bedzie pewne :D Z tego wszystkiego to najgorsze rozbieranie drzwi i pękające kołeczki w drzwiach :D No czytam że nie słyszałeś aby głośnik zepsuł sie "od tak" no mój tak sie zepsuł :P

IMG_20180302_184554.jpg

Opublikowano

Dzięki za poradę. Wiem jak jest z demontażem drzwi, gdyż wymieniałem zamki chyba 4 razy :) Kołeczki w aso mam zakupione "na zaś", chyba 2zł od sztuki :) Zrobi się cieplej to się pobawię.

Edytowane przez luc