Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap z AHH na AJM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy fanatycy przewspaniałego samochodu a4 b5 :D Mam do znawców swapowania kilka pytan ;) Kupilem a4 b5 1.9 AHH 90km (to nie jedzie) i szykuje sie jej wymiana rozrzadu i ogolny przeglad silnika, a stoi na podworku moja druga audi po dachowaniu   z silnikiem AJM w bardzo dobrej kondycji z prawie nowym rozrządem.

I teraz lawina pytan :P 

-Skrzynie i sprzęgło pozostaje z AHH czy trzeba przekladac z AJM?

- Czy jak włożę licznik ze stacyjka i sterownikiem z AJM'a to będę musial cos jeszcze grzebać z kodowaniem? 

-Jakieś kostki trzeba przerabiac? (AHH i AJM z tego samego roku)

-Przeguby itp pozostają te same? 

-Intercooler ten sam?

-Sprężarka klimatyzacji moze zostac z AHH? (Moja z AJM -do wymiany łożysko) 

Jeśli o czymś zapomniałem, proszę opodpowiedzi, co trzeba jeszcze wymienić :)

Pozdrawiam! 

PS. Czy może lepiej modyfikować AHH? Ale tego silnika to prawie nie znam, dopiero 200km nim zrobiłem i nie podoba mi się jego charakterystyka. A jeździłem już zchipowanym 90 konnym silnikiem na ponad 100 i wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił:)

Opublikowano
Drodzy fanatycy przewspaniałego samochodu a4 b5 [emoji3] Mam do znawców swapowania kilka pytan [emoji6] Kupilem a4 b5 1.9 AHH 90km (to nie jedzie) i szykuje sie jej wymiana rozrzadu i ogolny przeglad silnika, a stoi na podworku moja druga audi po dachowaniu   z silnikiem AJM w bardzo dobrej kondycji z prawie nowym rozrządem.
I teraz lawina pytan [emoji14] 
-Skrzynie i sprzęgło pozostaje z AHH czy trzeba przekladac z AJM?
- Czy jak włożę licznik ze stacyjka i sterownikiem z AJM'a to będę musial cos jeszcze grzebać z kodowaniem? 
-Jakieś kostki trzeba przerabiac? (AHH i AJM z tego samego roku)
-Przeguby itp pozostają te same? 
-Intercooler ten sam?
-Sprężarka klimatyzacji moze zostac z AHH? (Moja z AJM -do wymiany łożysko) 
Jeśli o czymś zapomniałem, proszę opodpowiedzi, co trzeba jeszcze wymienić [emoji4]
Pozdrawiam! 
PS. Czy może lepiej modyfikować AHH? Ale tego silnika to prawie nie znam, dopiero 200km nim zrobiłem i nie podoba mi się jego charakterystyka. A jeździłem już zchipowanym 90 konnym silnikiem na ponad 100 i wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił[emoji4]

w ahh masz pompe 11 więc niedużym nakładem (zmiana wtryskow na 216 chociażby da już efekty spore a jeśli dorzucisz turbo z awx to peknie 170km lajtowo niewiem czy jest sens dłubac swapy ogólnie jak przelorzysz komplet z wiązka to podejdzie dwumas i sprzęgło zostaje

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, sebidi napisał:

w ahh masz pompe 11 więc niedużym nakładem (zmiana wtryskow na 216 chociażby da już efekty spore a jeśli dorzucisz turbo z awx to peknie 170km lajtowo niewiem czy jest sens dłubac swapy ogólnie jak przelorzysz komplet z wiązka to podejdzie dwumas i sprzęgło zostaje

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

No dobra, a zestaw wtryski AFN i turbo AJM ile mi dadzą bezpiecznej mocy po chipie? 

I jak sprawa wygląda ze sprzęgłem? Wytrzyma spokojnie?

PS. Dodam, że mam AJM na dawce, nowe sprzęgło, dobre turbo itp. 

Opublikowano

Wkładaj ajm. Sprzęgło w nim jest takie jak w awx i lepiej je zostawić o ile to manual. Skrzynia zostaje wtedy. Wiązka powinna pasować, ic też. Ogólnie przyjemna robota jak masz całego dawce

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka