robi4020 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 RNSE 192.. Q System SW index: X--- HW index: H73 jak zmienić soft na SW: 0660 SDS. Nawi czyta DVD i CD ale nie aktualizuje się.
OskiUK Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Wymus vcds downgrade firmwareWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
robi4020 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 mój VCDS 12.12 nie komunikuje się z Navi (chińczyk). RNSE ma komunikację po K-line a mój VCDS podczas testu Daje K-line zwarte do masy. Pożyczyłem od kumpla VCDS 18.. u niego w teście K-line OK ale nie widzi RNSE. Stary kabel (niebieski) z VCDS Lite widzi Navi ale nie mogę zapisać w kanale 97 wartości 1. Pewnie potrzeba oryginalny VCDS.
OskiUK Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 mój VCDS 12.12 nie komunikuje się z Navi (chińczyk). RNSE ma komunikację po K-line a mój VCDS podczas testu Daje K-line zwarte do masy. Pożyczyłem od kumpla VCDS 18.. u niego w teście K-line OK ale nie widzi RNSE. Stary kabel (niebieski) z VCDS Lite widzi Navi ale nie mogę zapisać w kanale 97 wartości 1. Pewnie potrzeba oryginalny VCDS.Tak to już bywa z ryżem;) Jak jesteś z okolic Poznania to mogę Ci to ogarnąć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
robi4020 Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 Problem rozwiązany tanim kabelkiem VAG-COM (china) pomimo, że kabelek do aut do 2004r bez problemowo sobie radzi z 2007/8 i VCDS Lite. Po ustawieniu 1 w celu wymuszenia downgrade firmware nawet nie musiałem dać "zapisz".
Rekomendowane odpowiedzi