Opublikowano 1 Kwietnia 20188 l Witam serdecznie, jako jestem nowym posiadaczem b6 2004 r Avant w automacie, chciałem się dowiedzieć czegoś. Posiadam szwagra w ASO który sprawdzał mi po Vinie dane mojego auta i wykazało że mam skrzynie Tiptronic. Napęd mam na przód, nie jest to quattro. Czy jest to możliwe? Czy może w Vinie jest błąd...
Opublikowano 1 Kwietnia 20188 l Autor No tak a w ASO na komputerze specyfikacja skrzyni to Tiptronic :-D dziwne...
Opublikowano 1 Kwietnia 20188 l Zobacz wlepkę z kodami (Książka serwisowa lub podłoga pod zapasem) i poszukaj oznaczenia skrzyni ... wrzuć w Google i wszystko będzie jasne . Co do ASO - może podałeś błędny VIN auta, lub ten co wpisywał do kompa się pomylił..
Opublikowano 1 Kwietnia 20188 l P.S. Uzupełnij swój profil będzie chociaż wiadomo jakie masz auto . A, nie przywitałeś się w odpowiednim dziale
Opublikowano 1 Kwietnia 20188 l Sprawdz kody wyposażenia. Powinieneś mieć dwa 0G7 opisany jako tiptronic (i tu podejrzewam że aso się zasugerowało opisem) a dotyczy to opcji ręcznej zmiany biegow czyli przełożenie lewarka w prawo w pozycję tiptronic (bieg + i bieg -). G0Z ten oznacza że na pokładzie jest skrzynia Multitronic.