Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

tylne światła LED pomoc w zakodowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Panowie,

od kilku dni bawię się w zmianę zwykłych żarówkowych lamp tylnych na przedliftowe LED-y i powoli kończą mi się pomysły. Przy modzie pomógł mi znacznie ten wątek: 

Lampy przełożone, nowe wiązki dociągnięte, wtyki zmienione, przekładanie pinów w komforcie zrobione z 10 razy, bo te z tematu jest chyba trochę błędne, no i na koniec kodowanie KUFETECa:

04_-_kodowanie.jpg

i zatrzymuję się na etapie, gdzie praktycznie wszystko działa poza drugą parą wewnętrznych pasków stop:

APC_0043.jpg

(jeżeli chodzi o jasność wszystko jest poprawnie, przy wciśniętym hamulcu wszystko zapala się mocniej i równomiernie, zdjęcie nieco przekłamuje)

Sprawdziłem na module komfortu (8K0 907 064 N) i żaden z wolnych pinów we wtyczkach nie podaje zasilania w chwili wciskania hamulca, a to oznacza, że dodatkowe stopy nie mają prawa się zapalić. Czy to jest kwestia złego kodowania, czy po prostu aby zapalała się dodatkowa para trzeba podłączyć po dwie lampy do jednego pinu (czyli w moim przypadku do tych, które odpowiadają za paski stop na klapie)?

Wiem, że sporo osób się z tym męczyło i chciałbym wiedzieć jak udało Wam się z tym uporać. Liczę na Waszą pomoc. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Boki tez ci się podświetlają mocniej przy naciśnięciu hamulca ? Bo na zdj raczej nie 

mnie na błędów na fis i w vcds? 

Odezwij się na Pv to coś wymyślimy 

Opublikowano
W dniu 3.04.2018 o 20:20, TmZ napisał:

Witajcie Panowie,

od kilku dni bawię się w zmianę zwykłych żarówkowych lamp tylnych na przedliftowe LED-y i powoli kończą mi się pomysły. Przy modzie pomógł mi znacznie ten wątek: 

Lampy przełożone, nowe wiązki dociągnięte, wtyki zmienione, przekładanie pinów w komforcie zrobione z 10 razy, bo te z tematu jest chyba trochę błędne, no i na koniec kodowanie KUFETECa:

04_-_kodowanie.jpg

i zatrzymuję się na etapie, gdzie praktycznie wszystko działa poza drugą parą wewnętrznych pasków stop:

APC_0043.jpg

(jeżeli chodzi o jasność wszystko jest poprawnie, przy wciśniętym hamulcu wszystko zapala się mocniej i równomiernie, zdjęcie nieco przekłamuje)

Sprawdziłem na module komfortu (8K0 907 064 N) i żaden z wolnych pinów we wtyczkach nie podaje zasilania w chwili wciskania hamulca, a to oznacza, że dodatkowe stopy nie mają prawa się zapalić. Czy to jest kwestia złego kodowania, czy po prostu aby zapalała się dodatkowa para trzeba podłączyć po dwie lampy do jednego pinu (czyli w moim przypadku do tych, które odpowiadają za paski stop na klapie)?

Wiem, że sporo osób się z tym męczyło i chciałbym wiedzieć jak udało Wam się z tym uporać. Liczę na Waszą pomoc. 

Pozdrawiam.

Boczne lampy tez się rozjaśniają przy naciśnięciu hamulca ? Bo na zdj nie za bardzo 

Na fis brak błędów? W vcds tez ? 

Odezwij się na Pv coś wymyślimy 

Edytowane przez WydRos

Opublikowano
  • Autor
54 minuty temu, WydRos napisał:

Boczne lampy tez się rozjaśniają przy naciśnięciu hamulca ? Bo na zdj nie za bardzo 

Na fis brak błędów? W vcds tez ? 

Odezwij się na Pv coś wymyślimy 

Tak, wszystko się rozjaśnia poprawnie. Dlatego pod zdjęciem napisałem, żeby się nim nie sugerować, bo mocno przekłamuje. :)

Błędów brak.

Na tę chwilę zrobiłem tak, że stopy wewnętrzne z prawych lamp połączyłem ze sobą i wpiąłem do jednego pina w komforcie. To samo jest zrobione z lampami lewymi. Po tym sposobie wszystkie lampy zapalają się poprawnie. Tylko nie wiem czy to zgodne ze sztuką i czy tak powinno być. :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się do tematu. Możesz podać w które piny w kostkach komfortu podpiołeś dodatkowe przewody. Ja podpiołem zgodnie ze schematem czyli  od lampy prawej do pin10 kostka brąz T17p a lewa do pin9 kostka czarna T17o ,zakodowałem jak powyżej i mam meksyk. Kierunki w stopie zewnetrznym, przeciwmgielne w kierunkach,

POMOCY please!

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Jestem na etapie montażu lamp led przed lift, wszędzie jest opis na komforcie 8K0907064M

Ja mam moduł 8K0907064CN i nie pasuje mi rozpiska przekładania przewodów w komforcie, bo wg schematu instalacji ledów muszę najpierw przełożyć w kostce 17o czarnej pin 8 do kostki brązowej 17p w pin 9, potem 17o pin9 przełożyć w pin 8. Następnie podpiąć dwa przewody z lamp, lewa do 17o pin10 i prawa do 17p pin9.

Sugeruję się schematem instalacji lamp led i nie wiem czy jest to ok

Pozdrawiam