Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odłączony kabel od anteny. Gdzie podłączyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Nie mogłem się powstrzymać i jeszcze dziś musiałem sprawdzić :)

Wyeliminowałem zbędną przejściówkę. Wszystko działa oprócz lewego głośnika z tyłu. Prawy działa, subwoofer w bagażniku też słyszę że chodzi. Pewnie będzie coś z głośnikiem.

Jeżeli chodzi o antenę biało niebieski kabel się rozdziela jeden był wolny kabelek, tam podłączyłem separator a drugi wchodzi do kostki, do tej samej co żółty. Coś jeszcze przy tym kombinować?

Zostały mi 2 wolne kable, czerwona wtyczka męska i żółty jak od anteny. Do czego one są?

Radio: Pioneer MVH-190UBG
https://www.pioneer-car.eu/pl/pl/products/mvh-190ub

20180515_233752.jpg

20180515_233816.jpg

20180515_233907.jpg

Edytowane przez kaczmar93

Opublikowano

Czerwona wtyczka musi pozostać niepodpięta, chociaż po jej pinach widać że masz w aucie nawigację - w tym wypadku z nawigacji nie będzie dźwięku.

Druga rzecz, jeśli kabel niebiesko-biały wchodzi do kostki iso i łączy się z jakimkolwiek kablem z instalacji po stronie auta to takiego połączenia nie może być - trzeba rozpiąć go na konektorach z przezroczystymi gumkami (widać na zdjęciu)

Jeśli chodzi o żółty (też widoczny na tym zdjęciu z przezroczystymi gumkami) to właśnie do niego musisz doprowadzić kabel z zasilaniem po stacyjce.

Co do niegrające głośnika to najpierw zamień czincze radiu, jeśli nic się nie zmieni to prawdopodobnie problem jest z instalacją od wzmacniacza do głośnika - sprawdź wtedy gumową przelotkę między słupkiem a drzwiami, mogły się tam przełamać kable.

Edytowane przez bobikos

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, bobikos napisał:

Co do niegrające głośnika to najpierw zamień czincze radiu, jeśli nic się nie zmieni to prawdopodobnie problem jest z instalacją od wzmacniacza do głośnika - sprawdź wtedy gumową przelotkę między słupkiem a drzwiami, mogły się tam przełamać kable.

Czincze?

Opublikowano
  • Autor

poruszałem kablem pomiędzy słupkiem a drzwiami| (w zawiasie) i lewa strona zaczęła grać. Póki co jest git ;)