lukfol83 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam, przymierzam się do wymiany przedniego łożyska ale nie wiem jak dokładnie się za to zabrać. Wymieniał może ktoś? Zastanawiam się czy da się to zrobić bez wyciągania zwrotnicy odchylając ją tylko żeby wyjąć półośkę. Byłbym wdzięczny za info jak to poklei zrobić. I jeszcze pytanie czy wymieniać razem z piastą czy tylko samo łożysko?
daniell-gda Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam, przymierzam się do wymiany przedniego łożyska ale nie wiem jak dokładnie się za to zabrać. Wymieniał może ktoś? Zastanawiam się czy da się to zrobić bez wyciągania zwrotnicy odchylając ją tylko żeby wyjąć półośkę. Byłbym wdzięczny za info jak to poklei zrobić. I jeszcze pytanie czy wymieniać razem z piastą czy tylko samo łożysko? Wymieniłem wczoraj bez ściągania wahaczy i zwrotnicy , trzeba nagrzać palnikiem i wybić w śruby
lukfol83 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Widzę ze prosto nie będzie, ciekawe jak to robią na serwisach pewnie wyciągają zwrotnice na zewnątrz.
Zyklone Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Wątpię Robią tak samo jak kolega powyżej. Stare śruby w gwinty i heja młotkiem. Śruby i tak idą nowe tak samo jak obudowa łożyska więc stare na śmietnik tak czy tak.
lukfol83 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Panowie jakim momentem dokręcić śrubę półosi po wymianie łożyska w a4 b8?
Rekomendowane odpowiedzi