Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap wiązki na Bose - niegrające głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Podmieniłem starą wiązkę na bose. Praktycznie cała, bo ucięte było zasilanie (dwa brązowe przewody cieńszy i grubszy, które dosztukowałem i podłączyłem do puntów +12V oraz masy). Ucięte były również przewody od zasilania lampek w tylnych drzwiach, ale to nie problem bo kostka jest modularna i zwyczajnie ucięta część wypiąłem a wpiąłem tę co miałem. 

Wszystko podłączyłem co miałem w nowej wiązce. Kostki do głośników, wzmacniacza i radia. Radio przekodowane na bose i finalnie nic nie gra. Nie pasują mi dwie kostki... t.j. Czarna zasilajaca radio - tylko gdy ona byłą podłączona mogłem przekodować radio. Idzie ona wraz z czerwoną skądś spod kierownicy i nie była ona razem z całą, starą wiązką głośnikową jak to jest w przypadku wiązki Bose gdzie zasilanie jest razem z wiązką.

Nie pasuje mi również czarno-różowa kostka z której od strony wiązki standardowej jak i Bose wychodzi parę przewodów lecz od strony tunelu tylko jeden gruby, czerwono-niebieski.
Po podłączeniu wszystkiego żaden głośnik nie działa. Gdzie możne leżeć problem? W podlączeniu? W którejś z kostek? Zakładam, że zestaw działa, bo odsłuchiwałem przed kupnem. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Bez multimetru raczej nic nie zdziałasz. Na upartego upewnij się, że w pinie nr 8 i 5 czarnej kostki ISO jest 12V i 7 pin tej samej kostki masa. W czarnej musi być wpięty chociaż jeden głośnik - w piny 3 i 4, bądź 5 i 6*

Jeśli na 100% tak masz i dalej nie działa to napisz.

Inne możliwości:

- *wzmacniacz oryginalny? 2, czy 4 kanałowy? Masz przeprogramowanie na 4 kanały w kostce line out, czy w kanały line out i dwa głośniki pasywne wychodzące z końcówki mocy radia?

- sprawdź, czy na pewno radio jest przekodowane

- podgłośń  :P

Opublikowano
  • Autor

Zacząłem mierzyć i sprawdzać. Okazało się że dwa ucięte przewody to były dwie masy a poprzedni właściciel mowił o zasilaniu (na logike plus i minus). Wszystko działa. Dzieki za fatygę. :decayed:

Opublikowano

Spox:hi: