Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lokalizacja poboru prądu na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Borykam sie z takim problemem. Zaczęło rozładowywać mi akumulator po nocy był problem z odpaleniem. Do zera rozładowany. Podłączyłem miernik elektryczny i namierzyłem usterkę w drzwiach pasażera. Po odpięciu kostki w drzwiach pobór spada do zera wiec przystąpiłem do szukania dalej.  Odpiąłem kostkę od zamka drzwi nic to nie dało. Następnie zacząłem odpinać wszystkie kostki z głośnika i modułu sterowania drzwiami i po odpięciu jednej kostki przy module pobór spada do zera. Wiec myślę coś z modułem. Zamówiłem drugi podpiłem dalej to samo. pobór prądu na  poziomie 0.6 A. Następnie wymontowałem i sprawdzilem przewody kostki wszystko ładnie czyste nie poprzecierane.  Pisze moze ktos poradzi gdzie szukać dalej.  Pozdrawiam:)

31939646_1639715319437513_1371468991318458368_n.jpg

Opublikowano

Żeby zmierzyć pobór.... auto MUSI BYĆ uśpione.

Żeby mogło się uśpić, należy zamknąć oba zamki, maski i drzwi kierowcy, tak żeby Fis/MK widziały. Ale drzwi i maska pozostają otwarte.

Sygnalizują ten stan (uśpienia) diody awaryjnych, włącznika świateł i blokady szyby na drzwiach.

Pobór mierzy się po upływie około 10 minut, Mając multimetr wpięty w obwód akumulatora.

Wyciągając po kolei bezpieczniki ze skrzynki, obserwujemy wskazania multimetru.

Tak robiłeś?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Tak tak dokładnie tak wszystko było sprawdzane. Auto nie usypialo się wg. Dopiero po odpieciu modułu sterowania drzwiami autko usypia się po nkecalej minucie a podoba prądu spada do zera. A czy jest możliwość że  moduł komfortu jest uszkodzony i podaje sygnał na moduł sterowania drzwiami i pobiera prąd?. Patrzyłem na moduł komfortu jest tam ładnie sucho czysciutko jak z fabryki

Edytowane przez danielek2512

Opublikowano

Jednym modułem, który czuwa mimo uśpienia jest właśnie MK.
On przecież musi odebrać sygnał z pilota.
Przez moduł w drzwiach idą zamki.
Spróbowałbym najpierw przelutować/podmienić płytkę klamki, może brak info o zamkniętych drzwiach nie pozwala uśpić auto.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

O kurde racja może być i to. A słuchaj aż tak dużo by pobierał prądu jak by pokazywalo otwarte drzwi?. Dodam że prąd skacze tak z 0.73A do właśnie 0.61A.  Najgorzej że nie mam możliwości podmianki zamka muszę kupić nowy i poczekać aż przyjdzie. A da się to jakoś sprawdzić po wymontowaniu?

Opublikowano

Skoro auto się nie usypia to wypada najpierw sprawdzić błędy w MK. Nie napisałeś tez po odpieciu ltorej kostki pobór spadł do 0.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Po odpieciu kostki w module sterowania drzwiami pasażera dodałem zdjęcie wyżej.  Chyba to jest kostka od zamykania i otwierania drzwi także za chwilę biorę się za sprawdzenie zamka.

20180505_100452.jpg

Opublikowano

To jest kostka zasilajaca ten moduł więc nic dziwnego ze pobór prądu spadł do 0.

Opublikowano

Gdzie mierzysz pobór pradu?

Opublikowano
  • Autor

Podłączenie szeregowe do akumulatora. Kupiłem drugi moduł i jest to samo. Po odpieciu tego autko usypia się po minucie i trzyma elegancko. Po podpieciu autko się nie usypia. Mruga trójkąt na desce rozdzielczej a rano akumulator rozladowany do zera

Opublikowano

Tak jak pisalem wczesniej, potrzebny jest vag i odczyt błędów.