Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Docisk z awx, tarcza + dwumas z avj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie,

Temat krótki, potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Auto : 1,8t quattro AVJ 5 biegów, po chipie na 190km. Obijam seryjna tarczę (AVJ) kevlarem, dwumas zostaje AVJ, kupuję docisk z AWX (sachsa). Czy docisk z awx będzie pasował do tarczy + dwumas z avj?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Docisk, tarcza i łożysko wyciskowe z AWX LUK miesiąc temu zakładałem do swojego AVJ i działa bezproblemowo. Dwumasa została oryginalna.

Opublikowano
  • Autor

I tego potrzebowałem , dzisiaj zabieram się za operację. dzięki wielkie

Edytowane przez ew89cia

Opublikowano
  • Autor

Tak więc przyszedł komplet tarcza docisk łożysko LUKa od AWX. Porównałem tarcze i niestety jest ona różna od tarczy avj. Tuleja z wielowypustem po stronie wklęsłej tarczy wystaje poza płaszczyznę okładziny o ok. 4mm więcej niż w tarczy avj. Powoduje to problem , gdyż tuleja z wielowypustem tarczy AWX o 4mm głębiej wchodzi w dwumasę niż przy tarczy AVJ. Jednak po pomiarach dwumasy AVJ , a konkretnie głębokości dopuszczalnej otworu, nie ma tam po prostu na tą tuleje miejsca (brakuje gdzieś 2mm na styk). Więc jak ktoś to w taki sposób złoży, tarcze docisk z AWX a dwumasę z AVJ, to nie ma mocnych musi się te 2mm dotrzeć wymiar, toczenie odbywa się na aucie ;-). Dodatkowo sprzęgło ma prawo się ślizgać póki się nie dotrze, bo tarcza zamiast okładzinami to trze tuleją. Ja tarcze dałem do przetoczenia o wysokość właśnie 4mm. Powinno grać. Także jak ktoś zamierza zostawić dwumasę AVJ a chce wsadzić  komplet AWX musi się liczyć  z koniecznością podtoczenia tarczy. Możecie temat zamknąć

Edytowane przez ew89cia
Bledy

Opublikowano
  • Autor

Dla informacji tarcza (po przeróbkach - stoczenie tulei z wielowypustem od strony wklęsłej tarczy o 4mm) i docisk z awx  LUKa założone. Dwumasa avj LUKa stara. Wszystko śmiga. Pozdrawiam