Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Przepalająca żarówka H7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mialem takie cos, ze mi migacz prawy nie smigal i ze niby spalony, kupilem zarowke, wymieniam, a tu dalej nie swieci, jak poruszalem zarowka to zalapal, okazalo sie ze styki byly troche zasniedziale i wklesle, wiec troszke je odgialem i przeczyscilem delikatnie papierem sciernym, teraz gra :) A jeszcze dzis wsiadam, a tu spalona zarowa, patrze, tyl prawy. Ale tata puknal w nia i dziala :P Jak bede mial czas to sobie sprawdze jak tam styki wygladaja.

Opublikowano

u mnie w b7 w ciągu roku przepaliły mi się już dwie żarówki i to zawsze prawe mijania :( nie wiem czy to jest dobry, czy zły wynik ale zastanawiające jest to że w poprzednim aucie nic się nie działo i to że zawsze jest to prawa strona :(

Opublikowano

Witam mam ten sam problem z prawą postojówką . facet powiedział mi tak że prawdo podobnie mechanizm na lampie który je ustawia moze miec luzy przez co lampa sie rusza i wyplala żarówke jutro odbieram samochód to mi powie bardziej szczegółowo

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

przerabiam to samo już od dłuższego czasu i mogę tylko stwierdzić, że problem występuje nagminnie w b6 z tymi H7...ale nie jest to jakoby problem audi tylko po prostu większość aut posiadających soczewki H7-wina marnych żaróweczek

na moim autku mogę potwierdzić że:

- wymieniając pojedynczą, przepaloną żarówkę, możemy być prawie pewni że za pare dni druga strona również sie przepali

- gdy przepali się któraś z żarówek to wymieniam obydwie, bez względu na to czy druga jest nadal sprawna i stwierdzam, że żywotność przy wymianie obydwu żarówek jednocześnie jest jednak troche dłuższa

- stosując chińską H7 za 10zł/szt i philipsa vision za 24zł/szt nie zauważyłem jakiejś znacznej różnicy w żywotności, co przy korelacji z ceną jest nieopłacalne kupowanie droższych żarówek...nie sprawdzałem już jakichś extra H7 za 60zł/sztuka bo nie sądze aby wytrzymały rok a cena :shocked:

- pozostaje się tylko przyzwyczaić i średnio co 3-4miesiące powkurzać się przy wymianie, że słabe dojście i dłoń poharatana :disgust:

Opublikowano

H7-wina marnych żaróweczek

Mam H7 i nie mogę nic złego powiedzieć na te żarówki. W poprzednim aucie (ASTRA II) był problem jak auto było nowe. Teraz nie ma problemu. Tylko trzeba kupować dobre oryginały. Uważam, że problem tkwi w konstrukcji reflektora, prawdopodobnie złe odprowadzanie ciepła lub przenoszące się drgania.