Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Chce wypuścić dwie końcówki wydechu ze zderzaka, ale trochę nietypowo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , mam b6 1,9Q więc wydech na dwie strony , kupiłem już zderzak z 1,8 t z dwoma wycięciami i chcę te końcówki wypuścić ze zderzaka tylko chciałbym żeby to były ori końcówki z b7 tdi czyli nadal zagięte w dół a jednak wystające . Nie orientujecie się jak to będzie wyglądało w zderzaku z b6 który jest przystosowany do końcówek wychodzących na wprost?

Opublikowano

ja mam zderzak od S4 i obecnie mam zalozony wydech ori od 2.5TDI (male koncowki 50mm w dol) ale bede odcinal te koncowki i wrzuce cos 75mm (albo proste albo tak jak w A4 B7 albo nowym A6 TDI), w sumie jestem zdecydowany juz na proste, bo wiekszosc osob na forum mowila, ze w B6 to jednak w dol lipa bedzie, tez mi sie tak wydaje, bo jednak to nie ori i B6 ma inna dupe niz B7 a najwazniejsze inne lampy (B6 kwadratowe bardziej a B7 podluzne, jak nowa A6), jak chcesz jednak dobre i fajne koncowki w dol to tutaj daje Ci aukcje, sa takie jak w nowym A6 i B7,

http://allegro.pl/item545763574_koncowka_koncowki_tlumika_kolanko.html

jak zamontujesz to daj znac i wrzuc foto, chetnie poogladaja pewnie wszyscy :) ja juz niedlugo wrzuce fotki prostych.

Opublikowano
  • Autor
:mysli: no ciekawe koncóweczki jakoś tak bardziej mi sie widzą zagięte w dizlu
Opublikowano

wydaje mi sie ze bedzie to kichowato wyglądać w dokładce z 1,8 T :gwizdanie:

Opublikowano

to lepiej będzie chyba wystawić niklowane końcówki bez dokładki.... :mysli:

Opublikowano

to lepiej będzie chyba wystawić niklowane końcówki bez dokładki.... :mysli:

hmmm no ale wtedy jaki jest sens co kolwiek robiz z tłumikami skoro ich nie bedzie wogole widać :gwizdanie:

Opublikowano

witam , mam b6 1,9Q więc wydech na dwie strony , kupiłem już zderzak z 1,8 t z dwoma wycięciami i chcę te końcówki wypuścić ze zderzaka tylko chciałbym żeby to były ori końcówki z b7 tdi czyli nadal zagięte w dół a jednak wystające . Nie orientujecie się jak to będzie wyglądało w zderzaku z b6 który jest przystosowany do końcówek wychodzących na wprost?

Zle bedzie wygladac, bo B7 ma odpowiedni dyfuzor do takich koncowek.

Zderzak w B6 jest sciety na "prosto", a miejsca na wydechy w B7 sa odpowiedni wyprofilowane.

IMO zly pomysl. Lepiej daj proste koncowki. Jak bedzie kopcil to obojetnie czy w dol, czy w gore :decayed:

Opublikowano

Oniak w 3.0TDI miał oryginalnie końcówki zagięte w dół i wycięcia w dokładce.

Wyglądało to średnio i w końcu zdecydował się tak jak kilka innych osób od nas na montaż końcówek prostych. Wygląda o niebo lepiej.

Tak było u mnie w B6:

IMG_8159.jpg

Końcówki 70mm, lekko ścięte, podobne do tych z S4 B6.

Opublikowano

Rzeźnik, widziałeś u mnie jak wygladało w B6 i tak jak przedmówcy mówią zdecydowanie kiepski pomysł z końcówkami z B7 do B6 ..... chyba ze chcesz jednak to Ci sprzedam bo sam zmieniam na Ścięte porste 70 mm :naughty:

Opublikowano

w b6 tylko proste ścięte

Opublikowano
  • Autor

no dobra przekonaliście mnie , będą proste :)[br]Dopisany: 13 Luty 2009, 22:39_________________________________________________jeszcze jakbyście mi podali jakiegoś sprawdzonego producenta którego końcówki ładnie sie komponują ze zderzakiem b6

Opublikowano

no dobra przekonaliście mnie , będą proste :)

I ścięte :tongue4:

Opublikowano

no dobra przekonaliście mnie , będą proste :)[br]Dopisany: 13 Luty 2009, 22:39_________________________________________________jeszcze jakbyście mi podali jakiegoś sprawdzonego producenta którego końcówki ładnie sie komponują ze zderzakiem b6

hmmmm podjedz na Rondo Czyżyńskie tam sa goscie od tłumików :naughty: napewno doradzą :wink4:

Opublikowano

W escorcie 1.8D też dałem sobie prostą końcówkę wydechu a efekt to non stop czarny zderzak i klapa bagażnika ,a auto nie kopciło. Ale nie twierdzę że w audi będzie tak samo.

Opublikowano

W escorcie 1.8D też dałem sobie prostą końcówkę wydechu a efekt to non stop czarny zderzak i klapa bagażnika ,a auto nie kopciło. Ale nie twierdzę że w audi będzie tak samo.

Przez rok użytkowania nie zauważyłem u Siebie czegos takiego :gwizdanie: pozatym nie ma co tutaj porównywać :decayed: