Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hamulec ręczny- tryb serwisowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z hamulcem ręcznym w A4 B8 2012r. ponieważ wymieniałem tarcze i klocki z tyłu i  z kompa (wydaje mi się że zrobiłem to dobrze z kolegą) cofnęliśmy tłoczki itp i było wszystko ok wymieniłem cały zestaw i chciałem z kompa później dokonać testu wyjścia w trybu serwisowego itp. robił to kolego który jest w temacie i trochę się zna ale problem polega na tym że nie chce wyjść w trybu serwisowego po prostu widzi błąd że tłoczki są wyciśnięte a tak naprawdę nie są i nie można w żaden sposób skasować tego i zrobić końcowego testu tego hamulca ręcznego...dodam że trwała ta wymiana dość długo 3h (czyszczenie elementów itp. na spokojnie) i postanowiłem wyłączyć  zapłon po jakimś czasie podczas gdy tłoczki były cofnięte i były  w trybie serwisowym a jak doczytałem później ma być cały czas zapłon włączony, i przypuszczam że to jedynie może być powodem tego problemu...

Panowie proszę o pomoc bo nie wiem co mam teraz robić i jak na nowo czy jakś tam mam dokonać kalibracji - programowania tego hamulca żeby wyjść z trybu serwisowego...

Proszę o odpowiedz

Opublikowano

Zapal silnik i naciśnij guzik hamulca postojowego

Opublikowano
  • Autor

Witam

Dev podaj mi dokładniej jak to zrobić chodzi mi o to czy z podłączonym kompem to robić i trzymać przycisk (przycisk na zaciąganie hamulca czy na zwalnianie hamulca ) i wtedy robić test itp... czy jak , bo jeszcze nie robiłem tego,  będę za jakiś czas próbował i chciałbym wiedzieć....

Opublikowano
  • Autor

Dev...dziękuję za pomoc i porady te tel.... problem tkwił z lewej strony w kostce przy silniczku a mianowicie jest styk przegrzany i słabo łączył. Kostka nadaje się do wymiany ale test hamulec przeszedł i działa po przeczyszczeniu i dogięciu styków, teraz tylko muszę kostkę wymienić aby nie zrobiła mi zaskoczenia kiedyś...

Dziękuję jeszcze raz ...

pozdrawiam