Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy wykorzytywanie assistance pomniejsza znizki ubezpiecznia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam full pakiet oc/ac/nnw assistance max z 60% znizkami. Czy wykorzystywanie assistance, dokladnie holowanie auta z powodu awarii na drodze ma wplyw na wyliczneie kolejnych skladek ubepziecznia. Dwa tygodnie temu holowalam auto do warsztatu, teraz znowu padlo i znowu holowanie mnie czeka. Pani na infolinni kiedys powiedziala ze mam limit do paru tys na holowanie, tj. kilkaset kilometrow. Pierwsze holwanie zamykalo sie w ok 10-15km. Takze limit dalej jest, tylko zastanawiam sie jaki to ma wplyw pozniej na ubezpieczenie, i czy wogole mozna tak nagminnie to wykorzytywac bez zadnych konsekwnecji z podwyzszaniem skladek?

ma ktos jakies doswidczenia z tym zwiazane?

thx

Kinga

Opublikowano

Holowanie jest darmowe do okreslonej liczby kilometrów lub do ustalonej kwoty i nie wpływa to na zwyzke ubezpieczenia. Holowanie kosztuje ok 5 zł/km czyli wszystko łatwo policzyć :good: Po przekroczeniu limitu płacisz ze swojej kieszeni właśnie tą ich stawkę za km.

Opublikowano
  • Autor

hej dzieki za info,

w takim razie mam do wykrzystania ok 900km :> nic tylko korzystac, no nic osobiscie wolalabym zalac bak i dojechac sama:)

Opublikowano

Az 900 km masz do wykorzystania? :shocked: Sporo :good: Jaki masz limit pienięzny?

Opublikowano
  • Autor

przed pierwszym holowaniem powiedzieli mi ze mam limit 5000zl:) liczac po 5-6 zl za km to bedzie ok 900-1000km.

Opublikowano

Jest jeszcze jeden kruczek, który ubezpieczalnie stosują..., jak auto trzeba holowac z trasy to do miejsca zamieszkania liczą z podstawowej stawki..., gdy jednak chcemy holować np. do pierwszego wiekszego miasta, ale w innym kierunku niz miejsce zamieszkania to koszty są podwójnie albo i drożej :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

no na szczescie za pierwszym razem bylo to jakies 15km w tym samym miesice, chociaz inne niz miejsce zamieszkanie, nawet liczac podwojnie to chyba cos z limitu zostalo, ale dzieki za info, przy okazji sie dowiem jak bede zamawiac taxowke dla mojego furaka :>

Opublikowano

Przy zamawianiu holowania/lawety najlepiej zapytać dokładnie o wszystkie szczegóły, żeby pozniej nie było niespodzianek :wink4::good:

Opublikowano

Zniżki ubezpiecznia prawdopodobnie nie pomniejsza, jak już koledzy pisali, ale kwota wykorzystana na holowanie pomniejsza całkowitą sumę ubezpieczenia - do wypłacenia n.p. przy szkodzie całkowietej - czego of course nie życzę

niestety przerabiałem to w poprzedniej furce - na szczęście nie audi, miałem już przyznaną wypłatę szkody całkowitej, a jak potem doniosłem im jeszcze rachunek za holowanie (który wcześniej powiedzieli, że spoko że jak przyniosę to zwrócą) to sie okazało, że ok ale w takim razie do wypłaty z tytułu szkody jest o tą sumę za holowanie mniej.

Opublikowano
  • Autor

acha no to zadzwonie keidy na infolinie i sie podopytuje.

Z tego co pani mowila mam 1000Euro na holowanie, czyli kazdorozowo jak zamawiam lawete pomniejszam ten limit. W sumie zadnych rachunkow im nie donosilam, poposrtu przyslali lawet, podpisalam kwit i tyle.

Ale rzeczywiscie cieakwe czy jesli wykorzystam (oby nie!) caly limit na hol tj 1000Euro, to czy przy ewnetualne szkodzie calkowiej dostane 1000Euro mniej:) w sumie wkoncu za assistance sie placi wiec czmeu ma pomniejszac odszkodowanie (AC).