Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pierwszy bieg nie chce wchodzić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomóżcie, moja kobita pojechała do warszawy i w trasie coś się stało ze skrzynią, Mówiła że 1 bieg nie chce wchodzić i nie da się ruszyć, drugi wchodzi jak się wyłączy silnik i wtedy można z 2 ruszyć i jest wszystko normalnie ale nie da się już redukować bo biegi nie wchodzą. Spotkał się już może ktoś z czymś takim? Co to może być?[br]Dopisany: 15 Luty 2009, 07:08_________________________________________________To pewnie sprzęgło :mysli: Czy to możliwe żeby zapowietrzył się układ hydrauliczny sprzęgła?

Opublikowano

A Probowałeś zmienić bieg z międzygazem ? Może poprostu rozsypała się synchronizacja cała..Jakby się zapowietrzył to żadnego biegu byś nie mógł wrzucić raczej ani wybić.

Opublikowano
  • Autor

Ja nic nie mogę zrobić bo jestem w płocku a kobita w warszawie, jakoś dojechała, mówiła że jak wysiadła to strasznie coś śmierdziało, (pewnie sprzęgło). a na czym polega taka zmiana biegów?

[br]Dopisany: 15 Luty 2009, 08:39_________________________________________________Byłem dzisiaj u mechanika, sprzęgło jest do wymiany. Mechanik polecił sprzegło firmy LUK, to dobre sprzęgło czy raczej kupić coś innego?

Opublikowano

Jeżeli masz oryginalne koło dwumasowe to wsadzaj Luka, a jeśli przy okazji wymieniasz dwumasa to polecam komplet SACHSa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

mam oryginalne chyba. ok dzięki wsadze Luka