Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PROBLEM PODCZAS SKRĘCANIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem posiadaczką audi a4 b6 z 2001r. 1.9 TDI. Od jakiegoś czasu pojawiły się trzy problemy:

1. Po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki brak sygnału o zapalonych światłach.

2. Podczas odpalania auta za pierwszym razem się "dławi" a za drugim razem odpala od razu. PROBLEM NIE POJAWIA SIĘ RANO PO CAŁEJ NOCY W GARAŻU TYLKO DOPIERO PO 8 GODZINACH JAK WYCHODZĘ Z PRACY.

3. Najważniejszy( tydzień temu "mechanik" ponoć naprawił ale problem nadal występuje). Po odpaleniu samochodu(po jakiś 5min) dziwnie "warczy" i przy mocnym skręcaniu( w prawo i lewo) pojawią się taki dziwny dźwięk jakby cykanie czy klekotanie.

W zeszłym roku miałam regenerowany ukł. kierowniczy i wymieniany tydzień temu napinacz(tak stwierdził mechanik iż w tym był problem).

Bardzo proszę o jakąś pomoc, ponieważ nie chcę wymieniać bezcelowo każdej rzeczy i problem nadal będzie występował.

Opublikowano

Więc: 

1. Prawdopodobnie padł buzer (głośniczek), bądź coś z kodowaniem. 

2. Jeżeli dławi się po dłuższym postoju, należało by przyjrzeć się w pierwszej kolejności pompowtryskiwaczom, a dokładnie sprawdzić stan gumowych uszczelnień pompowtryskiwaczy - jeden z możliwych problemów.  W pierwszej kolejności podłączyć pod komputer i sprawdzić korekty  i BIP'y za równo na zimnym silniku w trakcie odpalania jak i na rozgrzanym silniku. 

3.  Płyn od wspomagania jest? Może już pompa wspomagania nie daje rady na maksymalnym skręcie? Można jeszcze spróbować wymienić pasek i rolkę, skoro napinacz był wymieniony. 

Pozdrawiam, 

Darek 

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo za rady- mam nadzieję że pomogą.