Gawszi Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Witajcie! Piszę swój pierwszy post na tym Forum dlatego też prosiłbym o wyrozumiałość Od kilku dni w silniku mojej audi 1,9TDI 110 pojawiają się zacieki, wycieki oleju z pod pokrywy silnika. W listopadzie ubiegłego roku również pojawił się podobny problem, wtedy też znajomy mech wymienił uszczelkę pod pokrywą zaworów i problem zniknął. Poziom oleju spadł (był wymieniany w marcu). Dodaje zdjęcia owego wycieku i prosiłbym o Waszą pomoc lub sugestie co z przypadku takiego wycieku mam robić. Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Gawszi
BlackFacePL Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Uszczelka pod pokrywą (ponownie) oraz przyjrzyj się odmie i uszczelnieniu gdzie odma wchodzi w tą pokrywę oraz na przyłączy węży chociaż tam rzadziej występują problemy.
Arek8888 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Na pierwszym zdjęciu wygląda jakby olej sączył się spod uszczelek śrub mocujących pokrywę zaworów.
Bałtek Opublikowano 8 Lipca 2018 Opublikowano 8 Lipca 2018 Na sam początek sprawdź czy śruby są dokręcone
rafal8484 Opublikowano 14 Lipca 2018 Opublikowano 14 Lipca 2018 pokrywę zaworów na silikon, komplet uszczelek gumowych pod śruby te na zewnątrz dekla ale i te od środka dekla i powinno być ok
Gawszi Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Dzięki wszystkim za podpowiedzi :) Okazało się, że na śrubach były lekkie luzy. Wyczyściłem uszczelki, dodałem silikonu wokół i od 2 miesięcy śmiga, bez żadnego wycieku przy śrubach.
Rekomendowane odpowiedzi