Opublikowano 16 Lutego 200917 l Cześć ! Zdjąłem dziś osłonę z góry silnika, z tyłu z prawej strony znajduje się biały zbiorniczek połączony przewodem z klawiaturą - jest to chyba coś związanego z olejem. Zbiornik był cały zabrudzony od oleju z zewnątrz, pod nim jak mi się wydaje jest czujnik temperatury cieczy chłodzącej, który chciałem wymienić. Cóż to jest za ustrojstwo i do czego służy.
Opublikowano 16 Lutego 200917 l Autor Dzięki za odpowiedź. Czy mniej więcej pod tym zbiorniczkiem znajduje się czujnik temperatury cieczy i czy olej który wycieka/poci się z plastykowego przewodu dochodzącego do zbiornika mógł mi załatwić czujnik?
Opublikowano 16 Lutego 200917 l czujnik jest gdzies w tych rejonach, a pocenie sie z odpowietrzenia skrzyni korobej na wysokosci oddzielacza oleju watpie zeby mialo wplyw na uszkodzenie czujnika temp. Stare czujniki koloru czarnego z natury lubialy sie psuc
Opublikowano 16 Lutego 200917 l Autor Dzięki za zainteresowanie i informacje. Mniej więcej wiem wszystko. Do następnego razu.