BigBula25 Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Witam, Do rzeczy. Wracając z trasy, przy przejechaniu ostatnich 100km poczułem że Klima nie chlodzi. Pierwsze co zrobiłem- pojechałem nabic, sprawdzić szczelność, itp. Klima nabitą, szczelna, ale nie chlodzi! Włącza się, ale zero zimna. Po podłączeniu kompa, pokazało błąd: 0511 Czujnik temperatury strumienia wylotowego na dole. Przerwa/zwarcie do plusa. Proszę pomocy, gdzie czujnik może się znajdować, co mogło najprawdopodobniej się zepsuć? Jutro postaram się umówić do serwisu, ale wolę w pierwszej kolejności znać wasze zdanie. Dziękuję za odpowiedzi! A4 B8 2009 Sedan Klimatronik 3.0, jednostrefowy
szpakuziom Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 (edytowane) Napisałem nie w tym dziale, sorry. Edytowane 31 Lipca 2018 przez szpakuziom
BigBula25 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Ktoś coś? Gdzie ten czujnik może się znajdować? Przeszukalem Internet, ale nigdzie nie znalazłem jasnej odpowiedzi
BigBula25 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Dzisiaj umawiam się na naprawę czujnika w serwisie, zobaczymy co zrobi i powie Sieńko i jego syn Mam nadzieję że Klima ruszy.... zwłaszcza że dzień w dzień jest ponad 30 st w cieniu... Po wizycie opiszę co i jak i jak wiele zielonych ujrzałem na fakturze
BigBula25 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Jestem dzień po wizycie w serwisie Audi. Sprawdzili wszystkie czujniki, klime, itp. Błąd czujnika był spowodowany odpietym złączem czujnika. Po usunięciu bledu, Klima nadal nie chlodzi. Sprawdzili dokładniej i oficjalna diagnoza, która wystawili, jest sprężarka klimatyzacji. Jak sądzicie, czy podczas awarii sprężarki klimy nie będą widoczne żadne błędy? Co sądzicie na ten temat. Dziękuję za odpowiedzi.
BigBula25 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2019 Piszę "do siebie" ;D Mimo wszystko, gdyby ktoś spotkał się z powyższym błędem i brakiem klimatyzacji... Wadliwa okazała się sprężarka klimatyzacji. :) Znajomy z ASO rozwiązał problem. Dziękuję, Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi