wiciu1024 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Witam chciałbym wymontować soczewki z reflektorow. Zdemontowalem klosze ,odbłyśniki . wykręciłem śruby mocujące soczewki z tym takim koszem cała soczewka. Rusza się na boki ale niestety nie mogę jej wyjąc bo jest tak jak by za duża. Co muszę zrobić aby ja wyjąc ??
afroo. Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Gdy pozbędziemy się maskownicy soczewki, obkręcamy cały projektor do góry nogami (tak aby przesłona znalazła się na górze) i wyjmujemy cały projektor na zewnątrz (wcześniej odłączając żarnik i elektromagnes z tyłu) omijając plastykowy nastawnik.
wiciu1024 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Dziękuje za odpowiedz. Dałem radę wymontować a teraz chciałem je spowrotem zamontować tylko niewiem która soczewka jest która czy to ma znaczenie ? Lewa a prawa ? .Pozdrawiam
wiciu1024 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2018 W dniu 4.08.2018 o 19:11, afroo. napisał: Gdy pozbędziemy się maskownicy soczewki, obkręcamy cały projektor do góry nogami (tak aby przesłona znalazła się na górze) i wyjmujemy cały projektor na zewnątrz (wcześniej odłączając żarnik i elektromagnes z tyłu) omijając plastykowy nastawnik.
afroo. Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Nie ma to znaczenia. Soczewki są takie same.
Rekomendowane odpowiedzi