Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AEB Kosz pompy paliwa w zbiorniku-mocowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc bo nie mogę znaleźć jak jest mocowany cały ten główny kosz w którym osadzona jest m.in. pompa paliwa i wskaźnik poziomu.Po wyciągnięciu wskaźnika i pompy razem z tą całą obudową i wężami zostaje w środku cały ten plastik"kosz" i nie wiem czy jest uszkodzony czy po prostu wypadł z jakiegoś mocowania.Strona od nadkola trzyma się pewnie natomiast ta po środku podłogi lata góra dół i na boki przez co uszkodził mi się wskaźnik paliwa.Mam ponad połowę zbiornika zalanego i nie widać tam żadnego mocowania,rękę wkładałem na ile się da ale nic nie wyczułem.Czy to jest do naprawy czy tylko wymiana zbiornika?Jakoś to tam musieli włożyć. Proszę o szybką pomoc bo nie mam jak do pracy teraz dojechać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ponawiam temat ponieważ nie mam już sił do tego problemu.Odczepiłem już cały ten kosz we wnętrzu zbiornika bo myślałem że on jest przyczyną, okazuje się że jest mocowany w trzech miejscach i wszystko z mocowaniami jest ok.Pompa jest prawidłowo osadzona na zatrzaskach oraz na gumach.Wskaźnik prawidłowo osadzony w gnieździe. Pokrywa ustawiona na punkty dla napędu przód, wszystko skręcone i działa prawidłowo.Po przejechaniu jakiegoś dystansu wskaźnik paliwa leży na dnie zbiornika wyrwany  z mocowania a kostki od spodu tej pokrywy zmiażdżone i tak w kółko. Co jest przyczyną?Kiedy pracowałem jako mechanik,wymieniałem zarówno pompy jak i wskaźniki i nigdy takiego problemu nie miałem, z jakieś pół roku temu wymieniłem koledze w pracy wskaźnik bo starte były już ścieżki i do dzisiaj jeździ i nic się nie dzieje. Pomóżcie bo już mnie trafia ?

Dodam jeszcze iż ta usterka pojawiła się nagle,nic nie było przedtem grzebane,do zbiornika nikt nie zaglądał od nowości. Nagle zaczął wariować wskaźnik i po odkręceniu okazało się że leży na dnie a kostki uszkodzone,naprawiłem to i od tamtej pory problem cały czas powraca.Wymieniłem już cały środek (pompa,całe mocowanie,wskaźnik paliwa,pokrywa)wszystko sprawne i już jest uszkodzone.

Wskaźnik jest wyrywany z tych czterech zaczepów z tego stelaża oraz zmiażdżone jest kostka od wskaźnika.

20181001_113950.jpg20181001_114233.jpg20181001_114250.jpg20181001_114326.jpg20181001_113630.jpg20181001_113723.jpg

Edytowane przez JarekST202

Opublikowano
  • Autor

Podbijam bo problem znów się pojawił.Już kilka dni było ok i znów ten czujnik.Nikt nie potrafi mi pomóc czy nie zajmujemy się już tak starymi b5?Może ktoś ma luzem taki zbiornik albo coś robi przy okazji przy zbiorniku i mógłby zobaczyć jak bardzo stabilny jest ten kosz w zbiorniku,czy można nim ruszać czy ani drgnie.Nie mam na chwilę obecną u nikogo jak tego sprawdzić a boję się tak dalej jeździć aby nie doszło do jakiejś tragedii bo przy tym uszkadzaniu tej kostki może w końcu dojść do jakiegoś zwarcia i buum.

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie ma b5 żeby mi pomóc z tym zbiornikiem????

Dzisiaj doszło już do zmiażdżenia oprócz kostki od wskaźnika także kostka od pompy a w niej przecież podczas pracy jest napięcie więc jakikolwiek kontak przy zwarciu z oparami i nie ma mnie.Nikt nie pomoże?Może ktoś jest z okolic Strzegom, Świdnica kto dałby mi tylko zajrzeć do zbiornika na to mocowanie.

Tak to dzisiaj wygląda, raczej samochodu nie dam żonie żeby jechała tym bardziej z dzieciakiem. 

Zrezynowany umówiłem właśnie samochód do ASO,termin za dwa tygodnie i 300PLN za godzinę diagnozy ?20181009_152902.jpg

Edytowane przez JarekST202

Opublikowano
8 godzin temu, JarekST202 napisał:

Nikt nie ma b5 żeby mi pomóc z tym zbiornikiem????

Dzisiaj doszło już do zmiażdżenia oprócz kostki od wskaźnika także kostka od pompy a w niej przecież podczas pracy jest napięcie więc jakikolwiek kontak przy zwarciu z oparami i nie ma mnie.Nikt nie pomoże?Może ktoś jest z okolic Strzegom, Świdnica kto dałby mi tylko zajrzeć do zbiornika na to mocowanie.

Tak to dzisiaj wygląda, raczej samochodu nie dam żonie żeby jechała tym bardziej z dzieciakiem. 

Zrezynowany umówiłem właśnie samochód do ASO,termin za dwa tygodnie i 300PLN za godzinę diagnozy ?20181009_152902.jpg

jak znajdę jutro czas to zobaczę jak wygląda to u mnie i dam znać ? 

Opublikowano
  • Autor

Ok,dzięki.

Opublikowano
W dniu 10.10.2018 o 06:07, JarekST202 napisał:

Ok,dzięki.

niestety nie mam jak tego odkręcić nakrętkę mam już nadpęknięta boje się ją odkręcać bo jak pęknie to zostanę bez samochodu . Sory chciałem pomoc ale wyszło napisz na grupach na fb tam na pewno prędzej ci ktoś pomoże niż tutaj 

Opublikowano
  • Autor

Spoko,nie mam fb ale jutro jadę oglądać na szrot takie audi tyle że kawałek drogi mam,muszę to załatwić jak najszybciej bo jak nie to za dwa tygodnie ASO a tam mnie już uprzedzili że na jednej godzinie to się może nie skończyć. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć -przypadkowo  trafiłem na Twój problem -od razu pojawił mi się uśmiech na twarzy -ponieważ miałem ten sam problem w audi a4 b5 1.8 ADR  1996-nikt nie potrafił mi pomóc -wiec walczyłem z tym około 2 miechów -napisz czy dalej masz problem?-ponieważ rozwiązanie jest banalne-pozdro?

Opublikowano
  • Autor

Na chwilę obecną nie zajmowałem się tym bo żona dokonała zakończenia żywota silnika i w tej chwili w wolnym czasie składam drugi silnik. Napisz w czym problem bo napewno do tego wrócę a jedyne co sprawdziłem to to że w innym aucie ten kosz ani drgnie.Przypuszczam że u mnie problemem może być to mocowanie od środka zbiornika.

Opublikowano

Więc problem nie jest w pompie -lecz w odpowietrzaniu zbiornika-czyli zawór filtra węglowego -który nie działa-czyli w zbiorniku paliwa robi się podciśnienie-zbiornik zaczyna się kurczyć -zaczynają Ci falować obroty i bak zasysa się do tego stopnia ze zrzuca pływak -wzkaznik poziomu paliwa?ot co -wystarczy odkrecic korek wlewu paliwa i wszystko ustaje-wymień ten filtr 50 zl za niega na szrocie dałem-ale muszą się zgadzać nr.na filtrze u mnie jedna sie nie zgadzała ale zadziałało -najlepiej testować na miejscu minuta roboty-miałem z tego radoche jak mi się udało rozwiazać problem -oczywiscie przypadek -poprostu za ktorymś razem odpalalem silnik i patrzyłem co sie dzieje-  nasluchiwałem i wtedy zobaczyłem jak mocno zasysa zbiornik-myśle że sie przyda pozdrawiam

Opublikowano

Zaraz bede wystawiał moje audi do sprzedania -miałem go 10 lat 1996 silnik 1.8 ADR avant -  zrobiłem 48 tyś auto ma okolo 250 tyś kombi-tak pisze bo moze bedziesz zainteresowany-pzdr

Opublikowano
  • Autor

Może i tak być bo kiedyś zauważyłem że obudowa tego filtra jest uszkodzona i co jakiś czas śmierdzi paliwem, przeważnie jak się zatrzymuję np.na światłach. Dzięki za wskazówkę, jak będzie już na chodzie to sprawdzę. 

Raczej zakup odpada bo mam już w sumie trzy sztuki a4 ale na tym najbardziej mi zależy bo dojeżdżam nim do pracy.