Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b7 wyciek oleju wspomagania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam a4 b7 1.8t I mam mały problem, ubyło mi oleju od wspomagania. 
Jak kupiłem auto to było zalane febi FE46161 tak twierdził poprzedni właściciel i w sumie to nawet dał mi resztę tego oleju więc taki był. Jeździłem na nim pół roku i nie działo się nic, no i 2 miesiące temu profilaktycznie zmieniłem olej i każdy mi zalecal totala tego co leją do citroena więc taki wlalem. No i po tych dwóch miesiącach ubyło mi teraz 3/4 bagnetu, nie ma nawet połowy. A z 2 tyg temu sprawdzałem i było ok. Na debil przez pol roku nie ubylo mi ani grama. Od czego zacząć ? Gdzie szukac wycieku ? może to być spowodowane zmiana oleju z febi na totala ? 

Opublikowano

Raczej zmiana oleju tego nie zrobila.

Zalałes mineralny bo korek masz koloru zielonego tak???

Wyciekac może z magla.

Musiałbyś zdjąć oslony drazkow i sprawdzic.

Może też być taka sytuacja ze poprzednik wlał jakiegoś uszczelniacza a Ty zmiana oleju go poprostu wyplukales.

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, wesz82 napisał:

Raczej zmiana oleju tego nie zrobila.

Zalałes mineralny bo korek masz koloru zielonego tak???

Wyciekac może z magla.

Musiałbyś zdjąć oslony drazkow i sprawdzic.

Może też być taka sytuacja ze poprzednik wlał jakiegoś uszczelniacza a Ty zmiana oleju go poprostu wyplukales.

Wlalem Total lhm plus czyli mineral. A jak kupiłem to jeździł na syntetyku. 

Opublikowano
  • Autor

Jak sprawdzić czy to magiel czy nie ? 

Bo jestem w Niemczech i jak coś muszę szybko brać urlop i jechać do Pl.

Opublikowano

Musisz szukać wycieku.

Czyli z pompy do magla i z powrotem. 

Jak nic nie znajdziesz to raczej cieknie w maglu tj na drazku czyli musisz zajrzeć pod oslony.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, wesz82 napisał:

Musisz szukać wycieku.

Czyli z pompy do magla i z powrotem. 

Jak nic nie znajdziesz to raczej cieknie w maglu tj na drazku czyli musisz zajrzeć pod oslony.

Ok, sprawdzę przewody. 

A jak się okaże że jest z przewodami ok i to będzie magiel to długo to jeszcze może wytrzymać delikatnie ubywajac oleju ? Czy nie ma na to reguły ?  Bo jestem w Niemczech a w Pl będę za 2 msc więc wolałbym to tam zrobić.

Opublikowano

Pilnuj stanu i spokojnie zrobisz to u nas.

Nie krec kiera do oporu w ogole się nie powinno ale teraz uważaj na to.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, wesz82 napisał:

Pilnuj stanu i spokojnie zrobisz to u nas.

Nie krec kiera do oporu w ogole się nie powinno ale teraz uważaj na to.

Czyli raczej jak to jest magiel nie powinno puścić od razu że wszystko wyleci ? Tylko stopniowo ? 

Patrzyłem na razie gumy od przegubów to na razie nie przecieka z nich ale to pewnie zbiera się w środku i tak szybko nie przeleci. 

Za bardzo nic nie mogę sprawdzić bo nie mam tu możliwości wejść pod auto ?

Opublikowano

Sluchaj cały układ prócz magla zobaczysz spokojnie bez wchodzenia pod auto.

Sam zmieniales ten plyn czy robil to mechanik???

Od zbiorniczka do pompy idzie jeden waz.od pompy do magla 2 waz zaś z magla wraca 3 waz do zbiorniczka.

Popuszczasz sruby od przedniego koła krecisz kiera w strone przeciwna do odkreconego kola po to by magiel wysunal sie najdalej podnosisz auto zdejmujesz koło i masz drążek jak na dloni.musisz zdjąć bliższa tobie opaskę i popatrzec przez mały otwor czy jest tam plyn.może nawet wyleci trochę.

Nie wiem o jakich przegubach piszesz?Pewnie chodzi Ci o drążki lub końcówki drazkow??

Wsio może lecieć powoli puszczać delikatnie do czasu i wtedy może się rozszczelnic w każdej chwili.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, wesz82 napisał:

Sluchaj cały układ prócz magla zobaczysz spokojnie bez wchodzenia pod auto.

Sam zmieniales ten plyn czy robil to mechanik???

Od zbiorniczka do pompy idzie jeden waz.od pompy do magla 2 waz zaś z magla wraca 3 waz do zbiorniczka.

Popuszczasz sruby od przedniego koła krecisz kiera w strone przeciwna do odkreconego kola po to by magiel wysunal sie najdalej podnosisz auto zdejmujesz koło i masz drążek jak na dloni.musisz zdjąć bliższa tobie opaskę i popatrzec przez mały otwor czy jest tam plyn.może nawet wyleci trochę.

Nie wiem o jakich przegubach piszesz?Pewnie chodzi Ci o drążki lub końcówki drazkow??

Wsio może lecieć powoli puszczać delikatnie do czasu i wtedy może się rozszczelnic w każdej chwili.

Mechanik mi zmieniał.

Tak, chodziło o drazki. 

Dzisiaj patrzyłem na te osłony drążków i widzę że mam tam jeszcze oryginalne opaski. Jak je ściągnę to czym to później przymocowac ? Dodam że nie ma mnie w Pl i nie do wszystkiego mam dostęp.

Opublikowano

Nawet trytytki na te 2 mce...