Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b8 2,0tdi 170km jak to jest z tym silnikiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Przymierzam się do zakupu b8 wybór padł na silnik 2,0tdi 170km i mam pytanie odnoście wad tego silnika, jak i rzeczy na które wypadałoby w szczególności sprawdzić przed zakupem samochodu?? Czytałem że od 2010r w górę silniki te poprawiono z wad fabrycznych. Jak mają się silniki z 2008/9 czy warto się nimi zainteresować, czy całkowicie sobie odpuścić ze względu na wady i szukać czegoś od 2010 w górę? Jakie są największe przypadłości starszych i nowszych silników i jak poprawić te starsze, co trzeba wymieniać,?

Opublikowano

Silniki od 2010r Tdi mają poprawione pompy oleju.Ja kupiłem z 2011r 170 KM CAHA super motor dynamiczny.Dużo czytałem na ten temat w necie i wybrałem ten motor.Polecam

Opublikowano

Ja posiadam CAHA z 09.2009r I mam poprawioną pompę obecnie mam 230tys. Zrobiłem 45tys I tylko robiłem rozrząd, 4 łożyska, termostat, uszczelka pod deklem I przednie hamulce reszta jest seria i polecił bym ten silnik. Pozdrawiam 

Opublikowano
  • Autor

ok. A wszystkie silniki 170km to CAHA czy są jeszcze inne? Jeśli są inne to jak je od siebie odróżnić? Raczej poszukam coś od 2010 w górę żeby mieć spokojną głowę. A jak dwumas i dpf w tych silnikach? Jak ze spalaniem w tych samochodach?  takie bardziej w okół większego komina niż długie jazdy w trasy?

Opublikowano

Ja mam od  dwóch tygodni CGLC 177KM , i jestem bardzo zadowolony .A spalanie tak od 6 - 7 litrów , zależy kto ma jaką nogę . Mi udało się zejść do 5,4l  ale to na trasie przy prędkości 100 km , ale nie kupuje się takiego auta żeby tak jeździć :).