Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] ROZBILEM A4 FOTO...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie chce nic mowic ale jezeli bylo tak jak napisales to wtedy policja/sad orzeka o wspolwinie obydwu uczestnikow kolizji, a to czy jechal 100kmh policja czy biegli sadowi mogli z latwoscia okreslic

Opublikowano

no mowilem ze szybko jechal nawet widac jak mi samochod caly rozwalil, przy 50 napewno by tak nie było, a policjant do mnie "a co ty masz licznik w oczach?" i koniec tematu pedały je***e

Opublikowano

no mowilem ze szybko jechal nawet widac jak mi samochod caly rozwalil, przy 50 napewno by tak nie było, a policjant do mnie "a co ty masz licznik w oczach?" i koniec tematu pedały je***e

jak była taka sytuacja,to trzeba było mówić,że coś ci się zepsuło w aucie,zgasł ci i stałeś tak parę minut,próbując odpalić,a gość zapierdzielał ostro,widziałeś go z daleka,trąbiłeś,machałeś,a on jakby cię nie widział itd...

Opublikowano

Dziwne podejście do sprawy, ja nawet jak nie będę śmigać A4 to zostaje na forum, liczą się ludzie a nie maszyny :)

Opublikowano

Dziwne podejście do sprawy, ja nawet jak nie będę śmigać A4 to zostaje na forum, liczą się ludzie a nie maszyny :)

ale ty jestes variat :gwizdanie: :tongue4:

Opublikowano

Nie mów,że przyjąłeś mandat :cool1:

Sprawa nie jest jednoznaczna i dużo zależy od spisującego protokół,ale nawet jak bym był pewien,że nie wygram bił bym się z nim w sądzie, co masz do stracenia :cool1:

Zostań na forum tu też nie masz nic do stracenia :decayed:

Opublikowano

Zostań na forum tu też nie masz nic do stracenia :decayed:

a psychika :kox:

Opublikowano
f*ck OFF POLIS :D
Opublikowano

jesli bedzie dochodzenie policyjne i wykaze,ze typek walil 100/h,nie bedzie sladow hamowania,to nieistotne,czy wyjechales za daleko i on w Ciebie przy...bal ,bo po pierwsze-skrecajac w lewo zatrzymales sie,bo nie byles pewny co do sytuacji na drodze,dwa-jesli nie bylo drogi hamowania-to on popelnia przestepsto jadac, przekroczyl predkosc i jesli to bylo ,powiedzmy na oko-okolo 100/h,to nawet wjezdzajac za daleko na jego pas,myslac,ze jedzie przepisowo-myslales,ze zdazysz,ale on jechal duzo za szybko,wiec zahamowales i ustapiles mu pierwszenstwa,ale on jechal za szybko,zeby dostosowac sie do Twojego manewru i z tad kolizja,bo to on zlamal prawo,nie Ty ,wiec ja bym nie odpuszczal...w takiej sytuacji,moznaby mowic o Twojej winie,jeslibyscie jechali obaj przepisowo i Ty zajezdzajac mu droge ,powodujesz niebezpieczna sytuacje,bo on musi wybrac:

-nagle hamowanie,co moze skutkowac kolizja z autem jadacym z tylu

-nagla,niesygnalizowana zmiane pasa,co rowniez moze skutkowac kolizja z autem jadacym z boku(na drodze z kilkoma pasami)

-zjechanie na pobocze ,tym samym powodujac zagrozenie zdrowia lub zycia

dochodzenie w takich sprawach musi byc,bo wymaga tego ubezpieczyciel,do wydania opini na temat odszkodowania-nie odpuszczaj-tu chodzi o fakt,ze to on zlamal prawo i stworzyl niebezpieczna sytuacje na drodze,jadac bardzo szybko,nie majac nawet czasu na nacisniecie hamulca,a jesli hamowal,no to juz bedzie wiadomo na 100 procent,z jaka predkoscia walil...policja sie nie przejmuj...poczekasz...zobaczysz... :wink4:

Opublikowano

no zobaczymy narazie to fakty są takie:

- było bardzo slisko -10 stopni

- bardzo duża mgła - słaba widoczność - do tego tamten samochod byl koloru srebrnego zlał sie z otoczeniem a jego oświetlenie to już wogóle jak świeczki, Seat toledo z 90rok :/

- na 100% jechal za szybko około 100km/h, nie miał czasu na hamowanie ani na cokolwiek tak jak i ja, ślady jego poslizgu po uderzeniu to okolo 40-50metrów aż wpadł do rowu, a mnie obrucilo w drugą o 180stopni

- znaczne uszkodzenia samochodów co też świadczy że nie jechał za wolno

- pasażerka tamtego auta ma złamana noge, zalozyli jej gips i jest w szpitalu...

narazie tyle co sobie przypominam...

i co bedzie dalej? bo mandatu nie dali, zabrali dowód rejestracyjny no i nie wiem? sprawa w sądzie ??? nic nie mowili :/ a i najgorsze jest to że jego i moj samochod ubezpieczony w tej samej firmie MTU

Opublikowano

tym bardziej bym sie nie przejmowal,bo firma-ta sama,musi kogos obarczyc wina,kolejny plus ,to zlamana noga-pewnie bedzie dochodzenie z innej instytucji ubezpieczeniowej...na Twoja kozysc przemawiaja warunki,przed wszystkim mgla...mandatu nie dali-czyli nie sa pewni ,czyja jest wina i sprawa pojdzie wyzej...jacys swiadkowie?

Opublikowano

skoro byli poszkodowani,to prokurator,a tu masz szansę,bo oni bardzo często myśla inaczej niż policja.

Opublikowano

no wlasnie nie wiem czy nie jest lipa z tą firmą ubezpieczeniową, bo nawet jesli mialbym szanse wygrać to oni i tak by woleli za tego seata zapalcic pare groszy i miec swiety spokoj niz mi pare tysiecy wywalic na całe AUDI, do seata napewno wszystko tansze, w tamtym to tylko koło zgiete i błotnik lewy a u mnie... :/ swiadkow nie bardzo, jeden cos tam mowil że "nie bylo slychac piszczenia opon ze hamowal tamten seatem" no ale jak bylo slisko to jak mialo piszczec heh, a czemu plus ze kobieta ma zlamana noge??

Opublikowano

a czemu plus ze kobieta ma zlamana noge??

bo ruda była :decayed:

Opublikowano

bo poszkodowana w wypadku ma obrazenia skutkujace rozstrojem zdrowia na czas pow 14 dni,bo nawet przy zwichnieciu tyle gips jest stosowany obligatoryjnie,(zwolnienie z pracy i odszkodowanie)

nie wazne jest,co bedzie lepsze dla Ubezpieczyciela i jakie auto jest tansze do wyplaty ubezpieczenia,bo to bedzie pochodzic ze skladek winnego,a jesliby bylo inaczej-to odwolanie i sprawa w sadzie z powodztwa cywilnego,za probe zmniejszenia kosztow wyplaty odszkodowania,na Twoja niekozysc

mowil że "nie bylo slychac piszczenia opon ze hamowal tamten seatem"

oby wszyscy swiadkowie tak zaznawali... :wink4:

...dobra ide spac,jutro pogadamy...raczej pozniej... :wink4:

Opublikowano

no wiecej raczej nikogo nie bylo, oprocz tego kolesia z przydrożnej stacji LPG co tak mi powiedzial ze nie slyszał pisku opon, no i 3 osob z tamtego samochodu, ktorzy pewnie jednoznacznie stwierdzą że im wyjechałem... a jesli stwierdza wine obu kierowców to co wtedy??

Opublikowano

ZAWSZE gdy sa ranni w wypadku o winie decyduje sad i ubezpieczyciel jest wtedy zwiazany orzeczeniem o winie jakie zapadlo, a nie sam sobie wybiera komu odszkodowanie wyplacic a komu nie. to ze baba ma zlamana noge niekoniecznie jest dla Ciebie na +, bo jesliby sad uznal tylko Twoja wine to bedziesz skazany wyrokiem sadowym za spowodowanie wypadku. biegli sadowi nie powinni miec problemow z okresleniem predkosci seata, co w warunkach jakie panowaly na drodze moze typa postawic w dosyc niekorzystnym swietle. do niczego sie nie przyznawaj, a najlepiej zwalaj wine na kierownika seata. Policja nie badala was na trzezwosc? jakies promile tamtemu nie wyskoczyly?

Opublikowano

0.000

Opublikowano

a jeśli nawet jeśli wniesiesz teraz nowe zeznania do postępowania, to możesz, bo wkońcu po wypadku byłeś w szoku i dopiero teraz odkopujesz fakty z wtedy... to normalne

nie poddawaj się

Opublikowano

tak,jak pisze swiezak84-nie przyznawaj sie do tego,ze mu wyjechales-stales przed wykonaniem manewru zobaczyles seata i sie zatrzymales i nie wiesz,czy wyjechales za bardzo czy nie,ranna w wypadku-ja uwazam,ze lepiej jest,jak sprawe bada prokuratura,a nie policja-zawsze mozna sie odwolac,swiadkowie w aucie na pewno beda trzymac strone kierowcy,ale to jeszcze nie znaczy,ze sad uzna Ciebie winnym-nie wybiegajmy za daleko w przyszlosc-niedlugo bedziesz wiedzial co i jak...badz dobrej mysli :wink4: