Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy z silnikiem BRD falujące obroty !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie po długiej przerwie, po tak długim czasie nie udało mi się rozwiązać problemu falujących obrotów + śmierdzący zapach spalin. A wiec tak, na początku wszyscy stawiali na uszczelki pompek, wszystkie zostały wymienione! Korekcje na 1 cylindrze i na 3 byly w granicach 2,50 +- wiec kupiłem 2 pompki po regeneracji i po wymianie problem został! Tylko z 3 cylindra dawki uciekły na 4 i teraz pokazuje na 1 i 4 !!! Ściągnąłem przepustnice była strasznie zawalona smoła wiec do czyszczeni tak samo jak kolektor ale wydaje mi się ze nie powinno mieć to wpływu na prace silnika ? Czy się mylę, być może jakiś czujnik podaje błędna informacje i dlatego motor sie tak dziwnie zachowuje? Tyle szukać i nie znaleźć usterki? Przecież człowiek nie ma nerwów ze stali i moja cierpliwość do tej jednostki się kończy powoli. Proszę was o porady na co mógł bym jeszcze zwrócić uwagę. Dziekuje z góry i życzę wszystkim czytającym moja wyczerpująca wypowiedz, yo !   Po przeczytaniu różnych artykułów w internecie napotkałem kilka wątków o rozrządzie, ze zle wałek jest ustawiony ale autko pali od strzała wiec sam nie wiem. Wypowie się ktoś na ten temat? 2.0 Tdi największa zagadka !

Edytowane przez Masmix1992

Opublikowano
  • Autor
33 minuty temu, H4mm3R napisał:

Co do spalin... masz DPFa? 

Tak mam. 

Opublikowano

No to trochę komplikuje sprawę, bo często po samych spalinach można określić co boli 2.0TDI. Rozumiem że z odpalaniem na zimnym i ciepłym nie ma problemu? Płynu chłodniczego nie ubywa?

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, H4mm3R napisał:

No to trochę komplikuje sprawę, bo często po samych spalinach można określić co boli 2.0TDI. Rozumiem że z odpalaniem na zimnym i ciepłym nie ma problemu? Płynu chłodniczego nie ubywa?

Płynu ani kropli nie ubywa, odpala na zimnym czy na ciepłym tak samo od strzała ! Ale przyznał się do czegoś, kiedyś chciałem ustawić kat wtrysku wiec odkręciłem te 3 śruby mocujące koło zębate i pokręciłem lekko na - jakieś milimetry, od tego momentu po dodaniu gazu kat wtrysku zmienia się po dodaniu gazu na 0 a na jałowym biegu jest 0,75 czy to może mieć jakiś wpływ na to?

Edytowane przez Masmix1992

Opublikowano

Na jałowym powinien mieć 0 przy temp. 90C. Podczas dodawania gazu wartość ta zmienia się. Ustaw znowu na sztywne 0

Opublikowano
  • Autor
Teraz, H4mm3R napisał:

Na jałowym powinien mieć 0 przy temp. 90C. Podczas dodawania gazu wartość ta zmienia się. Ustaw znowu na sztywne 0

Ostatnio właśnie zmieniałem na blokady rozrząd ustawiłem na blokady to pokazywał mi 6,75 to zbiłem prawym kołem do 0,75 i zaczął lepiej chodzić ale i tak to rezultatów nie przyniosło oczekiwanych