Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie Tył -sprężyny i amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam a4 b6 1.8T 190km z zawieszeniem 1BV i kołami 19". Auto z przodu ma gwint a z tyłu... no właśnie. Auto jest tak nisko z tyłu, że opona chowa się w nadkolu. Niestety drogi u mnie nie pozwolą mi na jazdę na tych 19 i na takim zawieszeniu więc chciałbym to wymienić na oryginalne. Mam do wymiany amortyzatory z tyłu i przy okazji chciałbym przywrócić je do porządku. Będę wymieniał koła na 17" zima i lato więc rozmiar felg i wysokość gwintu będzie z przodu jednakowa. Czytałem, że zawieszenie 1bv i 1be są takie same wysokościowo jednak 1be jest miększe. Czy można wstawić amorki i sprężyny do 1be pod moje zawieszenie? Jeśli tak to jakie polecacie amorki + sprężyny?

Opublikowano

Sprężyny są takie same w 1bv i 1be , różnią się amorami , ja do siebie założyłem Monroe na przód E2054 , na tył E1284 i jest Ok, możesz do 1bv założyć amory 1be , tylko jak tył Ci siedzi musisz wymienić sprężyny i sprawdź czy twoje są całe , bo u mnie pękła na pół i mocno siedział , a nie było to odczuwalne podczas jazdy

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem go już jak tak siedział i dałem na przegląd to nie widzieli tam nieprawidłowości podejrzewam uciete zwoje czy coś kupiłem już felgi 17 i zamierzam po wypłacie amorki + sprężyny od 1.be wtedy będzie miekszy niż 1bv ale taka sama wysokość. Dobrze myślę? 

Opublikowano

Wysokość zależy jaką kategorię wagową założysz np ja mam 8kat i do nadkola na 18 mam 63, 5 cm,znajomy ma 9kat i 65cm do nadkola , mowa o tyle , przód ja mam 7kat i 64,5cm, znajomy ma 6kat i 64cm , obydwa auta 1.9tdi avf, amory takie same w obu autach , także myślę że do Ciebie najlepiej na przód wrzucić 6kat , a na tył 9kat i będzie ok , oczywiście zawiecha 1be 

Opublikowano
  • Autor

Ok. Przodu nie ruszam bo tam jest gwint i on jest w dobrym stanie najwyżej trochę podniosę i tyle. Dzięki wielkie za pomoc będę ogarniał ten tył jak już założę 17. 

Opublikowano

19 plus gwint to proszenie się o kłopoty na naszych drogach, obstawiam że wielowahacz poleci bardzo szybko, podniósłbym przód jak najszybciej a co do zakupu amorków i sprężyn to w jakim budżecie chcesz się zmieścić na ten cel?