Bananabo Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam od około 3 tygodni zauważyłem (usłyszałem) dziwny stukot podczas gwałtownego ruszania pojazdem, podczas jazdy po nie równościach stukot też jest słyszalny byłem z tym w ASO ale oni za bardzo nie wiedzą co to jest, wykluczyli poduszki, tłumik, wahacze może szanowne grenium spotkało się z podobnym problem i pomoże mi.
DAWIDBORI Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 kolego to jesty takie cykniecie tylko jak ruszasz gwaltownie lub wciskasz gaz w deche?? jak tak to poducha ta osłona aluminiowa bedzie peknieta i bedzie cykac:D
Bananabo Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 tak, w ASO stawili bardziej na przegub wew, ala kazali jeszcze pojeździć aby usterka bardziej się ujawaniła a o której poduszce mówisz dokładnie??
M3I Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Skoro ASO wykluczyło poduszki, wahacze.... (jednak ja bym nie wykluczał tych rzeczy całkowicie) Jedynie co mi przychodzi do głowy to przyjrzeć się przegubom. Przypadkiem nie zaczął już trykać? Na nierównościach może być wówczas słyszalne stukanie.
Bananabo Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 żadnych tryków przy skręcie nie ma, poza tym zew. był już wymieniany
M3I Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 skoro zewnętrzny przegub nowy, więc albo faktycznie jak radzi ASO zaczekać aż luz się zwiększy ( jeśli to na przegubie wewnętrznym ) . Ewentualnie pod samochód , odkręcić przegub z półośką od skrzyni i spróbować wyczuc luz.
Bananabo Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 poczekam jeszcze z miesiąc, aż ten stukot bardziej się ujawni, ale nie ukrywam faktu, iż czerpię wielki dyskomfort tym spowodowany, nie lubie jak coś puka, stuka czy tryka
Rekomendowane odpowiedzi