Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Problem z uruchomieniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie przy zimnym silniku i to nie zawsze, czasem musze dlozej przytrzymac na rozruszniku i slychac jakby silnik palil najpierw na 2 potem 3 no i 4 cylinder w dodatku strasznie autem telepie, jak juz zapali to przez 2-3 sek ma takie nie rowne obroty, pozniej sie uspakaja i jest juz normalnie, dodam jeszcze ze podczas jazdy 2 razy zapalila mi sie kontrolka swiec (ta spiralka) i mrugala przez ok 1 minute pozniej zgasla, czym moglo to byc spowodowane? Czy moze to byc powod zurzytych swiec zarowych, mozna je samemu wymienic?

Opublikowano

A mozna samemu swiece wymienic? Czy jest tam jakis specjalny klucz potzrebny

Opublikowano

tak jest potrzebny.... :wink4:

Opublikowano

wygląda na to że masz właśnie świece do wymiany, poszukaj na forum było gdzieś jak się sprawdza świece i czy są do wymiany, aby je dokręcić potem potrzebny będzie klucz "dynamometryczny" :decayed:

Opublikowano

Faktycznie swiece, podpiolem pod vaga wykazalo ze 1 swieca nie grzala wcale, druga bardzo slabo a 2 pozostale mocniej ale tez nie tak jak powinny. Problem teraz mam taki ze nie wiem jakie tam swiece przychodza, juz raz kupilem i okazalo sie ze to nie te, moze ktos pamieta jaki kod maja swiece z NGK, bo numer oryginalu mam N10140105 to ten numer i do tego potrzebowal bym numer NGK (bo takie chce zalozyc) A te ktory mialem to byly NGK 2419 d-power 7 tylko to nie te:/

Opublikowano

Faktycznie swiece, podpiolem pod vaga wykazalo ze 1 swieca nie grzala wcale, druga bardzo slabo a 2 pozostale mocniej ale tez nie tak jak powinny

tak z ciekawosci - a gdzie w vagu to sprawdziles?

Opublikowano

Faktycznie swiece, podpiolem pod vaga wykazalo ze 1 swieca nie grzala wcale, druga bardzo slabo a 2 pozostale mocniej ale tez nie tak jak powinny

tak z ciekawosci - a gdzie w vagu to sprawdziles?

Też jestem ciekawy :mysli:

A śwece zamów sobie w intercarsie, ja do AJM'a zakupiłem beru GN855 po 42zł sztuka i po wymianie silniczek od razu odpala tak jak powinien :hi:

Opublikowano

Dobra zle to napisalem, nie znam sie az tak na tym, bylem w serwisie to zrobili mi diagnostyke i Pan serwisant mi to powiedzial.[br]Dopisany: 02 Marzec 2009, 16:42_________________________________________________Moze mi ktos powiedziec gdzie sie znajduje czujnik temperatury? Bo chyba miesci sie w termostacie a czy jest jeszcze jakis inny czujnik odpowiadajacy za temperature?

Opublikowano

Są dwa czujniki jeden z tyłu głowicy w krućcu pod vaku-pompą a drugi na dolnym wężu od chłodnicy.

Za sprawy grzania świeć itp odpowiada czujnik w krućcu na głowicy silnika. Między ścianą grodziową, a głowicą pod vakupompą.