eRniś Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 Mam taki problem, kupiłem używane radio Concert 2, i po podłączeniu okazało się że pokrętła działają odwrotnie - w lewo głośniej, a w prawo ciszej, tak samo druga gałka od zmiany np. utworów w lewo następny, w prawo poprzedni - poza tym pokrętła działają poprawnie, nic nie przerywa nie przycina więc raczej potencjometry są OK. Spotkał się już ktoś z takim czymś?
Szarik Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 Masz tył radia prawdopodobnie z A6 C5
Dragon7820 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Ja tak miałem jak źle wlótowałem pokrętła ?
Szarik Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 pokręteł odwrotnie nie da się wlutować
TomekBdg93 Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Godzinę temu, Szarik napisał: pokręteł odwrotnie nie da się wlutować Był tu temat na forum opisujący problemy z prawidłowym działaniem pokrętła głośności w Concercie. W przypadku kiedy czyszczenie nie pomagało zalecano wymianę imulsatora (potencjoemtru) i nawet ktoś podał link na allegro do niego. Uprzedzano od razu, że nóżki trzeba wlutować odwrotnie bo w tym niefabrycznym regulacja działa odwrotnie. Może właśnie ktoś w Twoim radiu to zrobił i nie zamienił nóżek. Rozkręć przód i sprawdź czy ktoś tam grzebał Edytowane 18 Października 2018 przez TomekBdg93
Szarik Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Myśle że szybciej jest zamieniony tył lub panel od innego. Miałem już takie przypadki
Rekomendowane odpowiedzi