Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Prośba o analizę logów i błędów - tryb awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy. Mam problem z wchodzeniem w tryb awaryjny w czasie ciągłego przyspieszania. Zobaczcie na ligi swym fachowym okiem i proszę o diagnozę.

1.)

W czasie wykonania logu na IV biegu, auto weszło w tryb awaryjny przy ok. 3000.

c232922259cb0101m.jpg

2.)

Auto zostało zgaszone i ponownie odpalone.

Pod koniec wykonywania logu na III biegu przy max obrotach wyskoczył błąd :

“1 Fault Found:

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-10 - - - Intermittent

Readiness: 1 1 0 0 0”

26239e56e258e7adm.jpg

3.)

Auto zostało zgaszone i ponownie odpalone.

Na III biegu dociągnąłem na max obrotów ale musiałem popuścić bo było ślisko na zakręcie.

08fe2451a2ec80bam.jpg

Opublikowano

-kierownice stoją deba

-kat synchronizacji lezy i kwiczy

-termostat też

odradzam dalsza eksploatacje auta ... a do mechanika delikatnie muskajac pedał gazu ...

Opublikowano
  • Autor

-kierownice stoją deba

-kat synchronizacji lezy i kwiczy

-termostat też

odradzam dalsza eksploatacje auta ... a do mechanika delikatnie muskajac pedał gazu ...

Witam,

Dzięki za odezw.

Na jakiej podstawie sądzisz, że:

„-kat synchronizacji lezy i kwiczy

-termostat też”

Dodam, że temperatura zawsze stoi jak słup na 90C, a po wykonaniu logów przejechałem ok. 20 km bardzo dynamicznie i było wszystko OK. Wskazówka obrotomierza prawie cały czas była przy czerwonym polu. Na marginesie dla mnie było to dziwne, że nie wszedł w tryb awaryjny.

Opublikowano

Dodam, że temperatura zawsze stoi jak słup na 90C, a po wykonaniu logów przejechałem ok. 20 km bardzo dynamicznie i było wszystko OK. Wskazówka obrotomierza prawie cały czas była przy czerwonym polu. Na marginesie dla mnie było to dziwne, że nie wszedł w tryb awaryjny.

Co do temperatury, to wskazowka na desce nie jest miernikiem, tylko wskaznikiem :naughty:. Co do jazdy na pelnym bucie, to przypadek i skrajna nieodpowiedzialność(przy takim przeladowaniu )

Opublikowano
  • Autor

To uprzejmie proszę o podpowiedź który log mówi o padniętym termostacie, a który o przeładowywaniu. A na marginesie mówiąc to nie wiedziałem, że tokowa usterka u mnie występuje.

Opublikowano

To uprzejmie proszę o podpowiedź który log mówi o padniętym termostacie, a który o przeładowywaniu. A na marginesie mówiąc to nie wiedziałem, że tokowa usterka u mnie występuje.

001

004

010

011

to bloki ktore wskazuja na wczesniej wymienione usterki ...

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Dzisiaj po spocie rzeszowskim dzięki uprzejmości skalarx zrobiliśmy nowe logi, które proszę przeanalizować. Z góry dzięki. :hi:

DYNAMICZNE

dyna-LOG-01-000;

aea4c5d1072d3953m.jpg

dyna-LOG-01-001;

55abb297edad148bm.jpg

dyna-LOG-01-003;

4eed15bed662c5c4m.jpg

dyna-LOG-01-004;

ad69e0db313b4184m.jpg

dyna-LOG-01-008;

7d2cb40ad190e93em.jpg

dyna-LOG-01-010;

af601d65bbadf0afm.jpg

dyna-LOG-01-011;

190a833cc62fc53am.jpg

STATYCZNE

norm-LOG-01-000;

0728452767608430m.jpg

norm-LOG-01-001;

a435784fd80ee3aem.jpg

norm-LOG-01-003;

c548632e971db93em.jpg

norm-LOG-01-004;

617384ec260da940m.jpg

norm-LOG-01-007;

f5b0ed0b25bc41a8m.jpg

norm-LOG-01-013;

577cf53746e2c7f7m.jpg

norm-LOG-01-018;

65d0ca3c1f577507m.jpg

norm-LOG-01-023;

775dcb9c0016b416m.jpg

BS

basic-LOG-01-000;

017ead7031a6c73em.jpg

basic-LOG-01-003;

1719a9445bf2ccc8m.jpg

basic-LOG-01-011;

0802f5072cce2f9bm.jpg

Opublikowano

od robienia logow samochod sie nie naprawi ... :naughty:

[jedyna poprawa to sie kierownice troszke rozruszały] - zaczales jezdzic jak meszczyzna :decayed:

reszta jak byla kiepska tak jest ...

Opublikowano
  • Autor

1.) Kierownice się ruszyły a raczej ja je ruszyłem najpierw ściągniętej rurce popchałem śrubokrętem sztangę (poszła bez większego wysiłku ok. 0.3 do 0.5 mm, a następnie przez ok. 15 minut ściągałem i zakładałem rurkę), a następnie ok. 50 km dynamicznej jazdy po mieście ba tylko tak mogłem. Teraz zamierzam systematycznie tą czynności wykonywać (co najmniej raz na miesiąc).

2.) Kąt synchronizacji ( 2.2 ) mieści się w normie (-3 do +3) ale to nie jest ( 0 ). Odpala dobrze nawet w mrozy tylko po odpaleniu przez jakieś 5s czuć lekką kołyskę

3.) A co do temperatury to nie mam zielonego pojęcia o co chodzi i na co noże to wpływać. Przed logami auto dostało porządnie w d*pę.

Jak coś jeszcze :mysli: :mysli: :mysli: to piszcie :notworthy: :notworthy: :notworthy: .

Opublikowano

2.) Kąt synchronizacji ( 2.2 ) mieści się w normie (-3 do +3) ale to nie jest ( 0 ). Odpala dobrze nawet w mrozy tylko po odpaleniu przez jakieś 5s czuć lekką kołyskę

3.) A co do temperatury to nie mam zielonego pojęcia o co chodzi i na co noże to wpływać. Przed logami auto dostało porządnie w d*pę.

Popraw kat synchronizacji nie jest to nic trudnego, niby jest w normie ale po ustawieniu na 0 bedzie lepiej (zniknie ci kolysanie autem po odpaleniu-przynajmniej bylo tak w moim przypadku), termostat faktycznie do wymiany za szybo sie otwiera i auto jest niedogrzane a przypadku disla to straszna meczarnia dla silnika

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

W czwartek będę u mechniora to zapytam jaki jest koszt ustawienia synchronizacji. Jak zbliżony do kosztu robocizny wymiany rozrządy to sobie odpuszczę. :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

Jezeli wymieniany miales rozrzad to jedz z reklamacja,mechanik powinien go ustawic po wymianie paska,jezeli nie to sam to mozesz zrobic 15min roboty :gwizdanie: