Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przelot w V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie, jesteście może w stanie mi pomóc na co mam się przygotować w budowie przelotu w 2.4 V6 A4 B5, jakiej wielkości rury szukać, materiałów, jak poprowadzić rury i jaką końcówkę zakładać. Dosłownie wszystkie informacje mi się przydadzą oraz opinie co do tego czy jest sens budowy takiego wydechu. 
Dodam, że w końcowej puszcze wkład mi się rozwalił i lata mi w nim metal :v .

Opublikowano

A po co ci przelot w wolnossacej benzynie? Nie wysiedzisz w środku. Jak chcesz zeby fajnie gadał kup jakiś porzadny końcowy wydech np. Magnaflow. jak ci będzie mało to możesz zmienić środkowy na jakiś inny sportowy. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam wrzucony taki wynalazek jak w linku poniżej + dwa tłumiki przelotowe zamiast katów. Powiem Ci, że robi robotę jak cholera. Czy na jałowym biegu czy na pełnym gazie pod obciążeniem jest rasowy ogień:) W trasie powyżej 2.5 tyś rpm jest względna cisza, buczy trochę pod obciążeniem w zakresie 1.8-2.3 tyś ale jest do przeżycia. Ogólnie wielki progres względem serii jeśli chodzi o dźwięk no i wygląd. Zmieniła się też na + reakcja na gaz ale nie wiem czy to z powodu wydechu czy może z powodu wywalenia katów (były drożne).

https://www.tatechnix.de/tatechnix/gx/product_info.php?language=en&info=p32937_ta-technix-stainless-steel-catback-2x80mm-audi-a4-quattro-2-4-2-8-2-5tdi-sedan---avant--typ-b5.html

Edytowane przez Randor

Opublikowano
W dniu 5.12.2018 o 09:24, Randor napisał:

Ja mam wrzucony taki wynalazek jak w linku poniżej + dwa tłumiki przelotowe zamiast katów. Powiem Ci, że robi robotę jak cholera. Czy na jałowym biegu czy na pełnym gazie pod obciążeniem jest rasowy ogień:) W trasie powyżej 2.5 tyś rpm jest względna cisza, buczy trochę pod obciążeniem w zakresie 1.8-2.3 tyś ale jest do przeżycia. Ogólnie wielki progres względem serii jeśli chodzi o dźwięk no i wygląd. Zmieniła się też na + reakcja na gaz ale nie wiem czy to z powodu wydechu czy może z powodu wywalenia katów (były drożne).

https://www.tatechnix.de/tatechnix/gx/product_info.php?language=en&info=p32937_ta-technix-stainless-steel-catback-2x80mm-audi-a4-quattro-2-4-2-8-2-5tdi-sedan---avant--typ-b5.html

nagraj jakis filmik i wrzuc tutaj nam linka 

Opublikowano

Również jestem ciekawy jak to brzmi. Wrzucaj filmik i zobaczymy, czy warto ?.

Opublikowano

Wrzucę coś niedługo. Tylko wiecie chyba, że największą robotę wydech robi pod obciążeniem jak się porządnie przyciśnie. Fajnie wtedy strzela przy schodzeniu z obrotów i ogólnie drze japę na poziomie nie jak honda 1.4 z mugenem ciągniętym po asfalcie:D Może nie jakoś głośno ale w kabinie trochę słychać. Jak to brzmi na zewnątrz, nie wiem. Ciekaw jestem też jak to wyłapie mikrofon w telefonie. Jutro się pobawię.

Wy chłopaki moglibyście nagrać jak się Wasze 2.8 zbiera na 3 biegu od 70 do końca obrotów na płaskim terenie. Chciałbym sobie porównać:) Też coś nagram. No ale to już raczej na priv.

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Nagrałem co nie co. Tak jak myślałem, wyszła trochę lipa. Dźwięk jest strasznie odchudzony i brzmi jak dopakowany polonez:) Wina mikrofonu plus fakt, że pod obciążeniem jest jednak naprawdę lepiej. Sami oceńcie. Te jęki w tle to silnik. Nie wiem co to jest. Wydaje mi się, że dźwięk dochodzi od strony rozrządu. Jakby koło pasowe tarło o obudowę? Nie mam pojęcia, trochę mnie to drażni.

Tu jeszcze nagrywka innym telefonem. Dużo to nie dało. Słychać zniekształcenia zamiast najniższych rejestrów + trzeszczenie itp. Nic więcej nie uchwycę. Proponuje jakiś spot:)

Edytowane przez Randor