Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatronik, zarowki do wymiany czy zimne luty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam probem z audi a4 b5 96r. W klimatroniku nie swiecą mi sie przyciski i prawy wyswietlacz. Chcialbym wymienic diody, orientuje  sie ktoś, jakie to są? Przeokazji po rozebraniu zerkne na luty, ale chcialbym byc przygotowany na 2 opcje. 

Opublikowano

Dosłownie dziś wymieniłem żarówkę w klimatroniku w swojej. Też prawa strona nie świeciła z tym że tylko podświetlenie przycisków. Mogę podać typ żarówki i moc do podświetlenia przycisków. Do podświetlenia wyświetlacza nie znam mocy bo nie wymieniałem ale typ żarówki będzie taki sam. Rodzaj żarówki to BX8.4D. Do przycisków o mocy 2W.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wymienilem zarowki, na bokach sa 2w w srodku 1.1w . Wszystko swieci jak nalezy, ale pojawil sie nowy problem. Podczas jazdy przyciski praktycznie nie reaguja, ale na postoju juz wszystko dziala. 

Edytowane przez Athrenalineee

Opublikowano

A wcześniej działały przed wymianą? Proponuję sprawdzić czy masz właściwy model klimatronika do swojego rocznika auta. Gdzieś na Elektrodzie jest ten temat poruszony. U mnie na przykład ktoś mądry wstawił od Audi A3 z 98r. i z klimatronikiem odchodziły różne cyrki zanim się połapałem że mam nieodpowiedni zamontowany. 

Opublikowano

Wydaje mi się że powinieneś mieć takie same numery klimatronika jak i u mnie z 1995 roku czyli 8DO 820 043 H. Ważna jest ta litera początkowa i na końcu. 

Opublikowano
  • Autor

Przed wszystko dzialalo. Mam czarny klimatronik , raczej fabryczny . A moze jest za duze napiecie zarowek ? Moze wilgoc? Zobaczymy jutro, jak nie bedzie dzialalo wyjme go jeszcze raz i zobaczymy.  

Opublikowano

One są na pierwszy rzut oka nie do odróżnienia. Ja też myślałem że mam fabryczny bo wyglądają niemal identycznie i tak samo je się montuje. Różnica dopiero wyszła w wyglądzie przycisków + i - od temperatury i od siły dmuchawy. Powinny być z takim przetłoczeniem a ja miałem całkiem gładkie. Może w weekend wrzucę fotki tych dwóch paneli. Sprawdź numery klimatronika jeśli się samo nie naprawi. 

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie ja mam przyciski z takim wklęsnieciem. No ale wszystko wczesniej dzialalo, prócz zarowek wiec dziwne.

Opublikowano

To raczej właściwy model klimatronika masz. U mnie ten z A3 też na początku działał. Później padło sterowanie klapami nawiewu. Podejrzewałem silniczki klap ale się do nich dostałem, wymontowałem i sprawdziłem i były OK. Kupiłem drugi panel na ALLEGRO i już potem było wszystko w porządku i sterowanie klapami wróciło. Na elektronice się nie znam więc dalej już w zakresie naprawy nie zdołam Ci pomóc. 

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wszystko działało. Możliwe, że po prostu wilgoć wpadła do środka układu i coś zamuliło. Będę dalej testował, ale mam nadzieję, że już wszystko okej.