davpol Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Witam To mój 1 post i jestem od kilku dni posiadaczem audi a4 b8 2.0 tdI 2014r. Wchodząc w zakładkę olej na mmi mam TYLKO taki komunikat "Please reduce oil level". Dodam, że nie mam takiego wskaźnika, gdzie pokazuje graficznie w podziałce między min. a max. Auto miało robiony przegląd w Belgii 4k km temu. W Polsce zrobiłem nim 200km. Zakładam, że serwis ASO zrobił to dobrze. I teraz: 1. Czy jest jakaś instrukcja po spełnieniu której pokazuje prawidłowy poziom oleju? (czy może ja coś robię nie tak?) 2. Czy mogło coś się zawiesić? 3. Czy tym autem mogę dojechać do warsztatu kilkanaście km? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i sugestie.
Hohe Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Nie pokazuje Ci na mmi bo masz za dużo oleju. Weź rurkę i strzykawkę i odessaj. Myślę że wtedy powinno pokazać.
aprox99 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Najbardziej prawdopodobne jest rozrzedzenie oleju związane z DPF,jesli przy wymianie nikt za dużo nie wlał.Trzeba jechać na autostradę i przegonić wtedy powinno się zmniejszyć,po zalaniu zbyt dużą ilością odessać albo spuścić Edytowane 7 Grudnia 2018 przez aprox99
klucha11 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Lepiej chyba wymienić olej i zalać tyle ile ma być i obserwować czy nie rośnie stan.
Rekomendowane odpowiedzi