Jump to content
IGNORED

sklep z oponami

Dragster151
 Share

Recommended Posts

Normalnie do Norauto.Opony w dobrych cenach i fabrycznie 2-3 tygodniowe można trafić.Promocja na niektóre modele:)

najlepiej żeby były jeszcze ciepłe  w norauto i miały maksymalnie 1 dzień

14 godzin temu, skobel napisał:

najlepiej żeby były jeszcze ciepłe  w norauto i miały maksymalnie 1 dzień

I po co te docinki?Wiem,że mamy 21 wiek,internet itd.Ale naprawdę po kiego mam szukać,zamawiać i czekać,co przyjdzie,jak podjadę do sklepu i mam od razu widząc co.I często taniej dany model niż te wszystkie skąpce,oponea itd.Co w tym złego,że takie nówki?Płacisz za nowe,a nie,które fabrycznie są nowe,ale sobie 1-2 lata leżakowały w magazynie.:).Bo takie też sprzedają w tej samej cenie.?

7 godzin temu, mirek31071977 napisał:

I po co te docinki?Wiem,że mamy 21 wiek,internet itd.Ale naprawdę po kiego mam szukać,zamawiać i czekać,co przyjdzie,jak podjadę do sklepu i mam od razu widząc co.I często taniej dany model niż te wszystkie skąpce,oponea itd.Co w tym złego,że takie nówki?Płacisz za nowe,a nie,które fabrycznie są nowe,ale sobie 1-2 lata leżakowały w magazynie.:).Bo takie też sprzedają w tej samej cenie.?

Wytłumacz mi czym się różni opona 2-letnia od tej najnowszej?Rozumiem ludzi,że zanim kupią dany towar to zastanawiają się dłuższy czas,pytają itp w końcu to wydatek ale stwierdzenie , że opony z 2015r to szroty to parodia a coraz częściej takie tematy są na forum.

Znam się trochę na oponach i powiem Ci, że teraz producenci opon w tym klasy premium gdzie ceny zaczynają się od 2tys oszukują tzn nie ma już tyle mm bieżnika co wcześniej, ekologia-czyli po 2 sezonach opony nadają się na granulat do asfaltu.

Jeśli chodzi o szukanie opon to faktycznie poczytać w necie a kupić można na miejscu ale nie wariować z tymi DOTami bo taki DUNLOP 3D z 2014r jest lepszy niż Fulda 2018r

• Upvote 1

Kolega pytał o sklep,to odpowiedziałem.A ty od razu drwina.I nic takiego nie powiedziałem,że 2015,to szrot.Może i niczym się nie różni,a może czort wie jak była przechowywana.Nowa,to nowa,a nie nowa,ale 2 lata w magazynie i ta sama kasa:).Kupowałem ostatnie lata kilka kompletów,to i zaproponowałem.To wszystko:hi:

W dniu 8.12.2018 o 15:35, Dragster151 napisał:

Panowie gdzie kupujecie opony ? Macie jakieś sprawdzone strony ?

Nie ma "złotego" sklepu. Szukaj i porównuj ceny. Norauto, allegro, tanieopony, oponeo....i jeszcze kilka internetowych sklepów.

Nie słuchaj, że dot nie ma znaczenia........bzdura!!! Ma i to duże. Guma traci swoje właściwości bardzo szybko. Źle przechowywana przez kilkanaście lub kilkadziesiąt miesięcy może nawet się odkształcić.

Jeśli cena jest normalna, to i opona powinna być normalna, jeśli opona jest roczna, czy co gorsza kilkuletnia, to i cena powinna być odpowiednio niższa.

Lepiej kupić używki za 1/4 ceny - powiedzmy trzy lub czteroletnie, niż pseudo nówki z dwuletnich półek za 100 zł mniej, niż uczciwie nowe.

Powodzenia