Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zamiennik N75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. moje pytanie brzmi : czy zaworek N75 - 1H0 906 627A (taki mam w aucie) moge zamienic na 1K0 906 627A ??? wyprzedzajac wszelkie pytania napisze ,ze chce podmienic poniewaz mam spadek mocy na 4 i 5 biegu ,turbine czyscilem i podejrzenie padlo na N75. w normalnych okolicznosciach kupil bym nowy 1H0 906 627A ,ale zaproponowano mi 1K0 906 627A zupełnie za free :naughty: ztad moje pytanie. z gory dzieki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Jak za free to podmień i zobacz czy będzie poprawa. Podpinałeś VAGa, jakieś błędy? Logi by sie zdało zrobic :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie logow nie zrobilem i niestety nie wiem kto moglby mi je zrobic :confused4: tak jak pisalem turbina wyczyszczona ,wszystkie weze podcisnienia zmienione i ten moj N75 juz zmienilem na 1K0 906 627A ale byl juz uzywany czyli zadnej gwarancji ,ze sprawny :confused4: i teraz dostalem propozycje ,ze dostane ten zawór za free NOWY,dlatego pytam czy mozna je zamieniac. pytam czysto teoretycznie ,poniewaz czekam na nowy wtrysk sterujacy. moj jest w 60% niesprawny co tez moze powodowac spadek mocy. na dniach powinienem go dostac i jezeli sytuacja z przyspieszeniem sie nie zmieni bede musial szukac przyczyny dalej i chcialbym juz sobie wczesniej zgromadzic wiedze na ten temat.

Opublikowano

Kurcze, coś mi sie wydaje że wymieniasz w tym aucie co Ci ktos podpowie :mysli: Popytaj chłopaków z Wrocka ,może ktoś by Ci to zVAGował bo moze niepotrzebnie sobie robisz koszta.

Opublikowano
  • Autor

na poczatku byla glosna praca silnika , wtryski wyciagniete i sprawdzone - jeden z nich otwieral sie dopiero przy 320 barach takze porazka, zreszta kolejne trzy nie byly lepsze :confused4: udalo mi sie wyrwac nowki w okazyjnej cenie ,ale dostalem trzy bez wtrysku sterujacego (na sterujacy musze chwile zaczekac) .po wymianie trzech praca silnika trzoszke ucichla i juz nim na biegu jalowym nie telepie. idzmy dalej - dynamiczna jazda - dochodze do 3000 mph i turbina wchodzi w stan awaryjny - zjazd na pobocze i ponowne odpalanie auta, czyli turbina do czyszczenia. dalej - sobotnie popoludnie w garazu i turbina czysciutka , swiszczy i nie wpada w tryb awaryjny :naughty: hurrrraaaaa , ale tylko na chwilke poniewaz 1,2 i 3 w miare, a na 4 biegu juz przy 3000 mph auto rozpedza sie jak ja idac w poniedzialek do pracy ,czyli MUŁ ;( no to co :mysli: do sklepu po nowe przewody podcisnienia ,ale wymiana nie wiele dala.... juz normalnie zielenieje przy tym aucie i brak mi sil. moji mechanicy (tez forumowicze a4-klubu) tez juz mi mowia tak jak Ty ,zeby narazie odpuscic myslenie dopoki nie zminie wtrysku sterujacego - moze maja racje ,ale ja juz tyle czasu probuje dojsc do ladu z tym silnikiem ,ze juz trace nadzieje na rozwiazanie moich problemow... i czuje w moczu ,ze wymiana sterujacego przyniesie poprawe przyspieszenia ,ale nie do poprawnego stanu, dlatego kombinuje juz na zas :tongue4: