Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana z 1be na 1bv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jestem zmuszony zmienic zawias bo chyba sprezyny sie poddaja ( zdjecie 2 z zaladowanym bagaznikiem i 3 osobami) i mi obcieraja opony o nadkola  19' 235 35 8j et33

Czy moge smialo zmienic zawias z 1BE klasa wagowa OYG OJF na 1BV ? Czy musze wymienic rowniez tuleje wahacza górnego  ? Doczytalem ze tym i amorem roznia sie 1bv z 1be a sprezyny sa te same. Jesli tak to jaka klasę  wagowa mam szukac 1BV i ktos sie orientuje ile stoi nowy oryginalny amor ze sprezyna 1BV

20181203_110755.jpg

20181202_213324.jpg

20181203_110823.jpg

Edytowane przez khrys

Opublikowano

Jak dobija na 1be to i na 1bv będzie dobijać, bo tak jak wyczytałeś- sprężyna jest ta sama. Z przodu tulejki są inne ale pasują zamiennie i nie ma potrzeby ich wymiany.

Ja widze tutaj kilka rozwiązań: od zmiany kół, przez zmiane sprężyn tylnych na inną kategorie wagową, podkładki pod sprężyny itd.

Na początek polecam wymienić tylne odboje na takie z zawieszenia 1ba- wyższe. Wtedy nawet ekstremalnie załadowane nie zejdzie zbyt nisko. Odboje nie są drogie, wymiana też nie będzie dużo kosztować

Opublikowano
  • Autor

No ale przecież chyba amortyzator z 1bv jest twardszy ma mniejszy skokniz 1be wiec powinno cos dac czy cos pomyliłem? Przod tez trze jak wpadne w dziurę albo przejade delikatnie szybciej przez rozowy prog zwalniajacy. Dzieki za pomysl z odbojami. Zaloze te z 1ba- o ile wyzej pojdzie auto ? Jak juz cos to obie osie zmienie. A sprężyny  rozumiem ze zalozyc o wyzszej klasie wagowej  czyli jak mialem przod klase 6 OJF to zalozyc klase 7 OJG I  tyl odpowiednio z OYG na OYH Czyli z 7 klasy na 8? Jeszcze mi podpowiadaja ze na tę szerokosc felgi czyt 8j powinna być opona 225 a nie  235. 

Edytowane przez khrys

Opublikowano

Do wymiany amory ,pewnie nie trzymają i mocno dobija , sprężyny kat wyżej , odboje od 1ba auta Ci nie podniosą ,  tylko wyżej będą dobijać, na tych kołach nie powinno Ci nic przycierać, zawiecha zmęczona i tyle, 

Opublikowano
  • Autor

Sprezyny kat wyzej czyli z 7 na 8 czy  7 na 6

Edytowane przez khrys

Opublikowano

Kategorie wagowe liczysz od 1 w górę, czyli 7 na 8